KREĆU KALKULACIJE! Evo šta je Srbiji potreno da prođe u drugi krug, postoji mogućnost i da Srbije ISPADNE, evo i kako

Orlovi imaju povoljnu situaciju pred poslednje kolo

Košarkaši Srbije otvorili su širom vrata drugom krugu na Mundobasketu posle pobede nad Portorikom od 17 poena razlike.

Orlovima je ostala još jedna utakmica u grupnoj fazi protiv Južnog Sudana, koji je inače i najteži rival u grupi i nema sumnje da neće biti lako, iako je Srbija veliki favorit.

Ono što brine jeste pad u igri protiv Portorka u drugom poluvremenu i na tome će selektor Pešić morati ozbiljno da poradi pred poslednji meč grupne faze.

Ovaj meč je od velikog značaja, jer se pobeda prenosi u drugi krug, pa bi Orlovi sa dve pobede imali znatno lakši zadatak nakon spajanja sa grupom A, gde bi trebalo da budu Dominikanska Republika kao prva i Italija kao druga u grupi (ukoliko ih Filipini ne iznenade u poslednjem kolu).

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Tako bi samo pobeda nad Italijom (najverovatnije), bila dovoljna Srbiji da se domogne četvrtfinala.

Ipak, posle ubedljive pobede nad Portorikom, gotovo je izvesno da je Srbija u narednoj fazi, jer su Južni Sudan i Portoriko u prvom kolu igrali produžetak, pa i u slučaju potencijalnog poraza i pravljenja kruga od tri ekipe, naš tim stoji ubedljivo najbolje u odnosu na konkurente.

Naime, da bi Srbija ispala, treba da se desi jedna od najvećih senzacija u istoriji košarke. Potrebno je da Portoriko pobedi Kinu, a da Srbija izgubi sa čak 35 poena razlike od Južnog Sudana.

Samo u tom slučaju Orlovi bi završili učešće na Mundobasketu, a jasno je to samo u domenu teorije i da ne postoji šansa da dođe do ovakvog scenarija.

Poraz od devet razlike doneo bi Orlovima drugo mesto, a Južnom Sudanu prvo, dok bi sa porazom od osam ili manje poena Srbija zadržala prvo mesto, ali bi prenela pobedu manje u drugi krug.

Srbija protiv Južnog Sudana naredni meč igra u sredu od 10 časova po vremenu u Srbiji.

(Telegraf.rs)