KRAJ SPORNIH SITUACIJA! VAR u Srbiji od sledeće sezone

Sistem video tehnologije koji se u evropskom i svetskom fudbalu primenjuje tri godine unazad, biće uskoro implementiran i u Srbiji, potvrđeno je Telegrafu

Od srede kreće obuka fudbalskih sudija za korišćenje VAR tehnologije u Superligi, pa bi to, makar teoretski, trebalo da ostavi mnogo manje prostora za sporne ili proizvoljne odluke arbitara.

Nije da ih nije bilo prethodnih godina, a iz kola u kolo bunili su se i Crvena zvezda i Partizan, s razlikom što je Partizan "na sva usta" zagovarao uvođenje VAR tehnologije, dok je Zvezda to tek nemušto i sporadično podržavala.

Sudije koje su angažovane za mečeve Superlige će u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi pohađati seminar na kom će biti i predstavnici FIFA zaduženi za novu tehnologiju.

Implementacija novog sistema se očekuje od početka sledeće sezone, a do tada će arbitri uveliko biti upoznati sa njegovim korišćenjem "na papiru".

Sport klub javlja da se uskoro očekuje carinjenje i instalacija sistema, ali i informaciju da će centralna VAR soba i sve ostale VAR sobe biti smeštene u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

(Telegraf.rs)