KRAJ SAGE: Tumbaković preuzima reprezentaciju SRBIJE! Poznata i plata

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije biće Ljubiša Tumbaković, ostalo je samo da se još ozvaniči njegovo imenovanje. Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije će se sastati u narednih dva-tri dana i tada će i zvanično proglasiti Tumbakovića za novog stratega Orlova.

Srbiju će u nastavku kvalifikacija predvoditi iskusni stručnjak, prekaljeni trener, ali koji će po zaradi biti rame uz rame sa Mladenom Krstajićem, koji je bio početnik na klupi reprezentacije u prethodnih godinu dana.

Krstajić je imao ugovor sa FSS po kojem je zarađivao 25.000 evra mesečno, odnosno, 300.000 evra godišnje. Tu istu platu je imao pre njega Slavoljub Muslin, a imaće je i Ljubiša Tumbaković, saznaje Informer.

Istina, novi srpski selektor će doći na duplo bolje uslove nego što ih je imao na prethodnom poslu, jer je predvodeći Crnu Goru Tumbaković zarađivao 150.000 evra godišnje. Pretpostavlja se da će isti iznos, 300.000 evra, novi strateg Orlova dobiti na ime bonusa ako uspe da odvede državni tim na Evropsko prvenstvo.

Biće to vraški težak posao, makar kroz predstojeće kvalifikacije, jer je Srbija doživela težak udarac od Ukrajine u Lavovu (0:5), a prvi naredni rival je Portugalija, koja će 7. septembra doći u Beograd da traži nazad bodove, koje su joj Srbija (1:1) i Ukrajina (0:0) otele u Lisabonu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Upravo će taj meč protiv Portugalije biti i Tumbakovićev debi na klupi reprezentacije. Teže nije mogao ni da zamisli...

Druga opcija za Tumbakovića i Srbiju je plasman na Evropsko prvenstvo preko završnog turnira Lige nacija. Tu su, barem za sada, rivali Norveška u polufinalu, a pobednik Škotska – Finska u finalu, mada bi moglo da dođe do promena, zavisno od ishoda kvalifikacija.

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije su razgovarali sa više kandidata za selektora, a na kraju su ostala dva imena: Ljubiša Tumbaković i Radomir Antić. Međutim, od povratka nekadašnjeg stratega neće biti ništa iz dva razloga: zato što mu još nije istekla FIFA suspenzija koju je dobio na Mundijalu 2010. godine, ali i zbog toga što mu se i dalje zamera tužba protiv FSS posle raskida ugovora, koja je završena tek ispred Suda za arbitražu u Lozani.

NEŠKO PREUZIMA ORLIĆE

Do promene će doći i na mestu selektora mlade reprezentacije Srbije. Umesto Gorana Đorovića, koji je razočarao sve nastupom Orlića na Evropskom prvenstvu u Italiji, doći će Neško Milovanović, dugogodišnji šef struke lučanske Mladosti. Iako su se i tu pominjali razni kandidati, Milovanović je daleko najbliži klupi, a kao kvaliteti koji ga nominuju su dug period u srpskom fudbalu, to što je prošao sa Lučancima maltene sve što je mogao, od Prve lige preko Superlige do Lige Evrope. A, i minule sezone mu je „za dlaku“ izmakao plasman na međunarodnu scenu.

Foto: Starsport Izvor Mozzartsport