KRAJ JE BLIZU! Još jedan napadač u nizu koji napušta Crvenu zvezdu…

Jasno je da je Francuz nezadovoljan stanjem u klubu i statusom u ekipi

"Imali smo mnogo kadrovskih problema. Suspenzije, kazne, povrede, Katai je igrao sa temperaturom, Roda je morao da ode kući, Dioni nije igrao i samo njemu znanih razloga. Ali nemojte da iz toga izvlačite podnaslove i naslove. Treba da pišete o ovim momcima što su pobedili Ludogorec“, rekao je posle meča Dejan Stanković.

Njegov emotivni monolog zaintrigirao je javnost i nagovestio da je francuski napadač na pozajmici iz Anžea završio misiju u Crvenoj zvezdi.

Bez obzira što bi po slovu dogovora trebalo da ostane u Ljutice Bogdana do kraja takmičarske godine. Posle neuspešnih pregovora sa Aleksandrom Prijovićem i njegovim imenjakom Pešićem, rukovodstvo srpskog šampiona moralo je da se okrene alternativnim rešenjima.

Dolazak Dionija predstavljao je panični transfer sportskog sektora crveno-belih, posebno što je status Milana Pavkova, uoči početka nove evropske odiseje, bio vrlo upitan. Jasno je da nekadašnja skupa investicija Sent Etjena nije opravdala očekivanja, iako je Dioni imao dobar početak.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Dao je golove u sudarima sa Kairatom i Šerifom, ali je patio sa fizičkom spremom, pa gotovo da nije imao uticaj na ofanzivnu igru Dejana Stankovića.

Dobio je Dioni šansu, ali nikako nije uspevao da dođe do kontinuiteta kvalitetnih partija, promašio je nekoliko kolosalnih prilika, počev od večitog derbija, pa sve do gostovanja u Herningu kada je mogao da zapečati evropske ambicije Midtjilanda.

Kasnije se povredio i izgubio status u konkurenciji Milana Pavkova. Slušajući intonaciju Dejana Stankovića, negde se može zaključiti da je snažni Francuz daleko od takmičarskog tima i nove šanse. Trener crveno-belih kao da je, između redova, svima hteo da stavi do znanja da se Dioni ne oseća kao deo grupe i da ne sme da se osloni na njega u takmičarskim utakmicama.

Prethodni put Dioni je dobio šansu još 27. oktobra na gostovanju Radniku, kada je Crvena zvezda odigrala jedan od najslabijih mečeva u poslednjih nekoliko godina. Francuski napadač je posle očajnog izdanja u prvom poluvremenu zamenjen... Od tada je nestao sa mape. Kao zvanični razlog navedena je povreda, i činjenica da posle kontinuiranih napora Dioni ima hronične probleme. Međutim, posle reprezentativne pauze Francuz nijednom nije našao mesto u protokolu.

Prema saznanjima MOZZART Sporta Dioni se već danima ili sedmicama žali na glavobolju. Zbog toga trenira smanjenim intenzitetom i u vrlo laganom ritmu. Dovoljno da se probudi sumnja da Lui Dioni takvim stavom šalje skrivenu ili vrlo jasnu poruku.

Tačnije da je nezadovoljan stanjem u klubu, ili statusom u timu. Slične probleme sa glavoboljom Lui Dioni je prijavljivao nekoliko puta, pa ga je Dejan Stanković izostavio iz protokola za duel protiv Ludogoreca. Bez obzira što je bilo slobodnih mesta na klupi.

Kasnije je njegov izostanak objasnio na konferenciji za medije. Jasno je da kraj blizu. Potrebno je samo da rukovodstvo Crvene zvezde pronađe način da izađe iz ugovora sa Dionijem, koji bi u ovoj sezoni trebalo na Marakani da zaradi 420.000 evra.

Mozzartsport