Košarkaši Zvezde NISU želeli da uzmu medalje, Čović ima odgovor (FOTO)

Finale je odigrano u Nišu, u dvorani "Čair".

Trofej Kupa Radivoja Koraća je u rukama košarkaša Partizana. U uzbudljivoj završnici u dvorani u Nišu, crno-beli su bili bolji za dva poena . Posle trijumfa usledilo je ceremonijalno uručenje medalja. Pehar kapitenu Novici Veličkoviću predao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović. Međutim, medalje nisu uzeli igrači Crvene zvezde. Razlog su po svemu sudeći sudijske odluke. 

Najavljena je i vanredna konferencija predsednika crveno-belih Nebojše Čovića. 

Košarkaški savez Srbije ne postoji, to je skup ljudi koji su tamo zalutali. Da li je u loži sedeo jedan predstavnik Crvene zvezde? Što se tiče KSS, počev od kršenja statuta, postavljanja predsednika, njegovog mandata i svih ostalih akcija koje preduzimaju… To je bruka i sramota. Večeras će večeras biti sretni i neka nastave samo tim putem… Sad mi je jasno zašto lobiraju po Srbiji da bi preuzeli KLS, da bi radili ovakve stvari i u toj ligi”.

Čović je rekao da bi “država trebalo da se pozabavi sastavom lože”, kao i uvredama na račun njegove supruge.

Isto tako, država ima puno razloga da se pozabavi time da neko sedam godina permanetno vređa moju suprugu i da to ne može da zaustavi, a skoro su se vodile kampanje za uvrede žena u Skupštini, na ulici, da ne pominjem imena. A, nešto nisam video ni da ste se vi iz medija istakli na toj stvari – verovatno se plašite”.

Za kraj, predsednik šampiona rekao je da su crveno-beli stavili tačku na ovaj slučaj, naglasivši uz to da neće čestitati Partizanu osvajanje Kupa.

Crvena zvezda je ovim završila bilo kakvu diskusiju na ovu temu… Nikad nisam mogao da čestitam nekome ko je nešto ukrao, pa ni večeras to neću uraditi“, dodao je Čović.

Mondo.rs