Košarkaši Zvezde dobijaju pomoć iz Kine

Klub sa Malog Kalmegdana se zahvalio prijateljima na pomoći usred krize sa epidemijom korona virusa

KK Crvena zvezda izrazio je veliku zahvalnost svojim prijateljima iz Kine, školama sa kojima već godinama sarađuje i koji su sve na Malom Kalemegdanu dirnuli pažnjom i brigom u trenucima kada su Srbija i ceo svet pogođeni pandemijom virusa COVID-19.

Četiri škole sa kojima je KK Crvena zvezda razvila u prethodnom period izuzetno blisku saradnju, obavestili su srpskog šampiona da u Beograd šalju više desetina hiljada maski, zaštitnih rukavica, zaštitnih odela…

KK Crvena zvezda je na svom sajtu javno izrazila ogromnu zahvalnost svima koji je nisu zaboravili u ovim trenucima i to Školama “Loudi Youqian Sports Co.,Ltd” iz grada Loudija, “BoostEnergy” iz Kunminga, “Universe Sport Skill Center” iz grada Šenžen.

Sa svim školama KK Crvena zvezda ima potpisane protokole o saradnji u okviru kojih je juniorski pogon crveno-belih dva puta već gostovao u Kini u maju i septembru 2019.godine i izazvao veliku pažnju tamošnje javnosti i ljubitelja košarke.

Takođe, osim gostovanja juniora, veliki broj dece i trenera dolazio je iz Kine u Beograd na treninge, obuku i školovanje, takođe i letnje kampove KK Crvena zvezda, a kruna ove saradnje u narednom periodu bio bi odlazak seniorskog tima na turneju i još jače veze kluba sa kineskim prijateljima.

KK Crvena zvezda još jednom izražava ogromnu zahvalnost na pažnji, brizi i pomoći svojih prijatelja iz Kine, i raduje se novim zajedničkim projektima i utakmicama kada prođe opasnost od epidemije korona virusa.

(Telegraf.rs)