Kosanović ponovo provocira večite! “Biće kao u rijaliti programu, oba kluba imaju ogromne privilegije”

Bez dlake na jeziku je pričao iskusni stručnjak o stanju u dva kluba

Jedan od ljudi koji uvek voli da iznese svoje mišljenje povodom situacije u srpskom fudbalu je Milorad Kosanović. Nedavno je pričao o reprezentaciji pod vođstvom Dragana Stojkovića Piksija, a sada je rešio da progovori o večitim rivalima i njihovim serijama pobeda pred večerašnji večiti derbi.

On kaže da ga odlične igre Crvene zvezde i Partizana nimalo ne impresioniraju, pošto smatra da oba kluba imaju određene privilegije, a uz to je liga proširena na 20 klubova, što po njegovom mišljenju umanjuje kvalitet.

- Posle derbija biće kao u rijaliti programu - može biti samo jedan! Jedna serija pobeda, ili obe, biće prekinuta i to je valjda najveća draž predstojećeg odmeravanja snaga. Nisam ubeđen da će biti posebno blistava partija – rekao je Kosanović u razgovoru za Alo.

Dodaje ovaj stručnjak da bi bilo čudno da dva rivala ne pobeđuju u serijama, s obzirom na ogroman novac koji je uložen. Ali pomenuo je i drugu stranu priče.

- Ma kakvi, to nema veze sa realnom slikom. Sve je produkt očajne i glomazne lige. Ako ćemo realno, oba kluba imaju ogromne privilegije i bilo bi čudno da ne pobeđuju. Iza njih su logistika, budžetski novac, kupuju koga i koliko hoće. A opet, pogledajte prethodno kolo: i Zvezda i Partizan do prednosti su došli golovima iz sumnjivih penala. Ništa novo. Merilo je Evropa, a tamo ih nema. Znači, sve je badava – rekao je Milorad, očigledno zaboravivši da je Zvezda ove sezone dogurala do šesnaestine finala Lige Evrope.

Ne sviđa mu se ni činjenica da se u klubove dovode strani fudbaleri, a da se mesto ne daje mladim nadama srpskog fudbala, koji bi upravo morali da stasavaju u dresovima večitih. Nije ljubitelj ni pravila vezanog za „bonus“ igrače.

Strani igrači koji se angažuju su sumnjivog kvaliteta, sa platama od 500 hiljada do milion evra! Nešto tu nije u redu. U Evropi ne donose prevagu, a na domaćem planu večiti rivali bi i bez njih bili dominantni. Mlade igrače treba pustiti da se prirodno razvijaju. Ako vrede i zaslužuju, igraće u prvom timu, a ne gurati ih na silu po slovu nekog izmišljenog zakona – istakao je Kosanović.

Kaže da bi večeras prevagu oko pobednika mogla da donese činjenica da Zvezda u rotaciji ima nešto više kvalitetnijih fudbalera od Partizana.

- Dobro, ako bismo išli do detalja, prednost Zvezde je što u rotaciji ima 20, za naše prilike, dobrih fudbalera, spremnih da u svakom momentu zauzmu mesto u timu, a Partizan ima možda 13-14 – zaključuje Kosanović u razgovoru za Alo.

Telegraf.rs