KOREOGRAFIJA OD KOJE ZASTAJE DAH! Pogledajte spektakl na tribinama na utakmici Crvene zvezde i Jang Bojsa

Koreografija na celom stadionu asocira na bogatu istoriju

Odličnu uvertiru za meč napravili Crvene zvezde i Jang Bojsa napravili su navijači domaćeg tima novom spektakularnom koreografijom, koja nosi vleiku simboliku. 

Naime, prilikom izlaska igrača na teren, Delije su preko celog stadiona razvile koreografiju koja predstavlja čuvenu sliku Van Goga 1z 1889. godine: "Zvezdana noć".

Vrlo brzo stiglo je i objašnjenje:

- U tihoj noći toj, uz šapat vetrova... A ta noć je ZVEZDANA NOĆ, termin koji od 4. marta 1945. oslikava noć u kojoj se slavi Zvezdin uspeh, Zvezdino ime i Zvezdine boje - noć koja pripada Crvenoj Zvezdi. Još od 1946. na Zvezdinim košarkaškim terenima na Malom Kalemegdanu organizovane čuvene igranke pod nazivom „Zvezdane noći“ na kojima se okupljala Beogradska omladina. Košarkaši Zvezde su radili kao vratari, konobari, a od zarade od prodatih karata i piće se klub finasirao. I kada su igranke prestale zvezdane noći su okupljale zvezdine sportiste, tako je zabeleženo da je 1965. povodom 20 godina kluba organizovana tradicionalna Zvezdana noć na Kalemegdanu. Nebrojeno puta su se u novinskim izveštajima i člancima velike Zvezdine pobede opisivale čuvenom sintagmom koja u dve reči sažima veliku ljubav i veliki trijumf - "Zvezdana noć". I inostrani novinari su tako doživljavali i opisivali Zvezdine pobede rečima „Starry night“.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Inspirisani zvezdaškom tradicijom i željom da još jednom napravimo iskorak u podršci Zvezdi kroz koreografije i spektakl na Marakani odlučili smo da zvezdanu noć prikažemo kroz umetnost. Čuvena slika Vinsenta Van Goga „ Zvezdana noć“ preneta je i oslikana na punim tribinama Marakane u mozaiku od 50 000 najlona-uz poruku „Ovo je noć smelih, ovo je noć hrabrih!” - stoji u saopštenju Delija.

Pogledajte prelepu koreografiju navijača Crvene zvezde:

(Telegraf.rs)