Kome je dosuđeno najviše penala? Odgovor će vas IZNENADITI!

Večiti dele prvo mesto s još jednom ekipom

U dosadašnjem toku Superlige odigrano je 33 kola i svirano je čak 126 penala, a do kraja prvenstva ostalo je još pet kola. Prosečno u svakom kolu bude dosuđeno četiri penala, a na listi onih sa najviše dosuđenih u njihovu korist prednjače večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan, ali takođe i Spartak iz Subotice sa dodeljenih 12 penala.

Proteklo kolo je donelo po još jedan penal za oba "večita rivala", Partizan je penalom u 88. minutu savladao upravo Spartak, dok je Zvezda dobila penal protiv Inđije pri rezultatu 1:0 u svoju korist.

Crvena zvezda je već godinama okarakterisana kao klub koji dobija najviše penala, što je i tačno ukoliko pogledamo prethodne sezone. Primera radi, u sezoni 2018-2019, svirano je 17 penala je svirano u korist Crvene zvezde.

Međutim, ove sezone su stvari malo drugačije i trenutno su večiti rivali izjednačeni po broju penala, kada se pogledaju sva takmičenja najviše penala imao je Partizan - 14 (dva u kvalifikacijama za LE), Zvezda ga prati sa 13 (jedan u Ligi Evrope), dok je za Spartak ostao na 12

Spartak je ove sezone od 12 penala u šampionatu, iskoristio "samo" sedam. S druge strane, Zvezda je promašila dva penala, dok je Partizan samo jednom bio neprecizan, i to kada je penal izveo Filip Holender protiv Proletera u 15. kolu.

Bibras Natho je apsolutni rekorder po pitanju golova iz najstrože kazne, on je iskoristio svih 11 penala u prvenstvu koje je šutnuo, plus dva u Ligi Evrope koja su dosuđena protiv Sfintula i RFS-a. Još jedan penal izveo je Umar Sadik i bio je precizan.

Kod Zvezde su se izvođači menjali, Katai je dao četiri, Kanga dva, Ivanić dva (jedan primašio), Pavkov jedan, Ben jedan (jedan promašio).

Protiv ekipe Crvene zvezde su ove sezone dosuđena četiri jedanaesterca u šampionatu, od čega su realizovana tri, jedini neprecizan je bio fudbaler Napretka Marko Mrkić.

Sa druge strane Topčiderskog brda, protiv tima iz Humske sviran je penal manje, od čega je jedan penal dosuđen u prvom Večitom derbiju u ovoj sezoni kada je Katai bio siguran i na taj način doneo je bod crveno-belima.

U prvenstvu je najmanje penala svirano u korist ekipe Mačve, samo dva puta je sudija pokazao na belu tačku u korist kluba iz Šapca.

Od sudija je najviše na belu tačku pokazivao Novak Simović, koji je sudio 15 penala na 23 meča u Superligi, a dodao je jedan i u Kupu Srbije.

Telegraf.rs