Kolarov u Zvezdi? Postoje li ikakve šanse

Mnogo nedoumica sa jedne, odnosno prijateljstvo sa Zvezdanom Terzićem i Dejanom Stankovićem sa druge strane

Kao potraga za Svetim gralom... Tako je izgledala težnja članova sportskog sektora i rukovodstva Crvene zvezde da u prethodna četiri prelazna roka dovede adekvatno pojačanje na poziciji levog beka. Limitirano tržište bar što se tiče igrača sa srpskim pasošem, dovelo je u vrlo nezavidnu situaciju iskusnog Milana Rodića koji je u poslednjoj sezoni kod Vladana Milojevića, a potom i kod Dejana Stankovića, igrao bez prave zamene.

Prvi pokušaj sa Stefanom Hajdinom iz subotičkog Spartaka nije uspeo. Iskusni levi bek nije ubedio Vladana Milojevića da zaslužuje poverenje i adekvatnu minutažu, bez obzira na seriju povreda Milana Rodića. Na levom boku igrali su Marko Gobeljić, čak i Milan Gajić.

Potom je Brazilac Žander, doveden za 200.000 evra iz kiparskog Pafosa, pokazivao određeni kvalitet i moćne fizičke karakteristike. Posebno u ofanzivi. Međutim, strašan kiks u Atini žigosao ga je u očima navijača i crveno-bele javnosti, pa je snažni levonogi fudbaler raskinuo ugovor sa srpskim šampionom. Nije upalila ni prekomanda Marka Konotara iz Grafičara. U njega je Dejan Stanković izgubio poverenje posle slabog prvog poluvremena protiv Radnika juna prošle godine...

Pominjali su se brojni stranci, kao potencijalne alternative Milanu Rodiću, ali su na Marakani bili jedinstveni u stavu da ne popunjavaju mesto igrača iz inostranstva levim bekom. Tako razmišljaju i danas, što znači da im je prostor za delovanje sužen.

Posebno, što posle odlične četiri sezone na Marakani Milan Rodić ima ambiciju da se ponovo oproba u inostranstvu.

Provjevalo je ime Filipa Mladenovića u prethodnom periodu, ali je posle odličnih igara u Lehiji iz Gdanjska, standardni reprezentativac Srbije potpisao ugovor sa Legijom iz Varšave. Nije imao preteranu želju Mladenović da se vrati u Srbiju, ali na njegov eventualni angažman nisu blagonaklono gledali ni navijači. Zbog tužbe protiv kluba podnete 2013. godine.

Malo kvalitetnih levih bekova igra u Srbiji, posle prepranog odlaska Alekse Terzića u Fjorentinu, u omladinskoj školi sazreva talentovani David Petrović. Bek rođenog 2003. godine tek čeka suočavanje sa seniorskim fudbalom, a do tada...

Zvezdin poker asova: Treći je Profesor veznog reda

Crvena zvezda ima samo jednu opciju. Bar trenutno. I, kao što smo pisali, u tekstu posvećenom Nenadu Krstičiću, ne baš realnu. Crveno-beli su prethodnih dana opipali puls bivšem kapitenu reprezentacije Srbije i članu Intera Aleksandru Kolarovu. Uzdaju se u prijateljske odnose iskusnog levog beka sa Dejanom Stankovićem i Zvezdanom Terzićem, ljudima koji su i te kako imali uticaj na njegovu blistavu karijeru. Posle ne baš dobre sezone, Inter teško da će aktivirati klauzulu o produženju ugovora sa nekadašnjim članom Lacija, Rome i Mančester Sitija.

To je Zvezdina nada, mada je Kolarov tokom nedavnog gostovanja kod Ivana Ivanovića bio direktan, i rekao da ne želi da se vraća u Crvenu zvezdu i da bi mu bilo milije da kao običan navijač gleda naredna evropska iskušenja tima Dejana Stankovića.

I pored toga što će uskoro napuniti 36 godina, Kolarov će biti poželjna roba na Apeninskom poluostvu. Sigurno je da će imati ponude timova srednjeg ranga i šansu da zaokruži karijeru. Pitanje je šta Crvena zvezda može da mu ponudi, pošto je tokom karijere potpisivao multimilionske ugovore. Veliko je pitanje i kakave Kolarov ima planove kada je reč o privatnom životu...

Mnogo nepoznanica i nedoumica sa jedne, odnosno prijateljstvo Aleksandra Kolarova sa Dejanom Stankovićem i Zvezdanom Terzićem na drugoj strani. Zvezdina jedina opcija na poziciji levog beka ne deluje baš realno... Ali do pre šest meseci nije delovao realan ni izvesni transfer Aleksandra Dragovića.

Mozzartsport