Kokeza se oglasio i najavio velike promene?

Oglasio se i predsednik Fudbalskog saveza Srbije

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza smatra da je poraz protiv Škotske ozbiljan udarac za srpski fudbal i da svi u sistemu Fudbalskog saveza Srbije snose odogovornost za neuspeh.

- Verovali smo da imamo kvalitet i da smo zaslužili da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Posebno posle utamice u Norveškoj. Nažalost, to se nije dogodilo i naravno da se postavlja pitanje odgovornosti. Odgovorni smo svi. Rukovodstvo Saveza, stručni štab, igrači...

- Ostaje nam da završimo takmičenje u Ligi nacija, pred nama su utakmice protiv Mađarske i Rusije. Posle toga sledi kompletna analiza ostvarenih rezultata i učinjenog u minulom periodu.

Izvršni odbor FS Srbije je 25. novembra, Skupština je zakazana za 20. decembar i tada će biti doneti odluke koje su u najboljem interesu srpskog fudbala. Sledeće godine počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo za koje moramo da budemo spremni. Očigledno spremniji nego što smo bili u kvalifikacijama za Evropski šampionat - izjavio je Kokeza.

Mnogi su istakli Aleksandra Mitrovića sinoć kao tragičara jer u penal seriji nije iskoristio jedanaesterac posle kojeg se Škotska plasirala na Evropsko prvenstvo.

- Mitrović je momak i profesionalac kojem ne možete da pronađete manu. Uvek je bio tu za svoju zemlju i za svoju reprezentaciju. Slobodno mogu da kažem da smo se u dobroj meri zahvaljujući njemu i našli u situaciji da se sinoć borimo za plasman na Evropsko prvenstvo.

Mitrović je jedan od lidera ovog tima, biće tu još mnogo godina i zbog svega što je do sada uradio za nacionalni tim možemo samo da mu kažemo hvala. A što se tiče penala koji sinoć nije iskoristio, siguran sam da je hteo najbolje. Kao i uvek što želi. Ali se ponekad ipak dogodi ono čemu smo se najmanje nadali - zaključio je Kokeza.

(Telegraf.rs/Tanjug)