KOKEZA BESAN PRED NOVINARIMA: Prvi put progovorio o problemu sa Krstajićem

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza bio je neprijatan prema novinarima kada su ga pitali o statusu selektora naše reprezentacije Mladena Krstajića, prenose mediji iz Republike Srpske. Kokeza je u Banjaluci bio gost na “Crveno-plavoj večeri” fudbalskog kluba Borac.

– Mediji pišu svašta, bolje rečeno ono što misle da treba. To je u opisu njihovog posla. Ja ne znam da li sam ikada govorio na tu temu – rekao je Kokeza, a posle potpitanja je bio još oštriji:

– Odgovorio sam!

Pred “orlovima” su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje počinju u martu sledeće godine.

– Postoje dva puta za plasman na EP, kroz kvalifikacije i kroz Ligu nacija, gde smo zauzeli prvo mesto. U našoj grupi kvalifikacija je Portugalija, pa Ukrajina, Litvanija i Luksemburg. Izuzetno teška grupa, o čemu najbolje govori da je s nama evropski prvak i da smo na poslednjih pet utakmica poraženi od Ukrajine. Ali, to je prošlost i siguran sam da će naši fudbaleri, koji su izneli Ligu naciju, a i neki drugi koji sigurno zaslužuju poziv, uspeti da obezbede Srbiji mesto na šampionatu Evrope.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Predsednik FSS je istakao i da se u Staroj Pazovi ozbiljno razgovara i o uvođenju VAR sistema, pošto je UEFA uvela ovaj sistem u Ligu šampiona i Ligu Evrope.

– Razgovarali smo na temu VAR sa ljudima iz UEFA i FIFA. Sačekaćemo još najmanje godinu dana, jer je sama video tehnologija jako skupa i za klubove i za FSS, ali verujem da ćemo zajedno raditi na tome i ukoliko to zaživi u UEFA i FIFA takmičenjima, u tom pravcu će raditi i FSS – istakao je Kokeza.

beogradskiportal.rs