“Koferi su spakovani, postoji mogućnost da odem”

Jedan od retkih koji su odigrali oba meča bio je i Veljko Simić, pa pročitajte intervju koji je dao srpskim novinarima u Beleku

Prolećni deo sezone startuje za svega dve nedelje. Fudbaleri Crvene zvezde ulaze u završni deo priprema u Turskoj i sve je bliže derbi na Brdu protiv Čukaričkog.

U prethodna dva dana odigrane su dve utakmice - protiv Ludogoreca Celja, a rezultat je polovičan, pobeda i remi. 

Jedan od retkih koji su odigrali oba meča bio je i Veljko Simić, pa pročitajte intervju koji je dao srpskim novinarima u Beleku.

Da li je očekivao više od utakmice sa Celjem?

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u


- Verovatno da, ali trenutno smo u završnoj fazi priprema i umorni smo. Verujem da će sve to biti kako treba kada krene prvenstvo.

O Stankovićevom stilu.


- Radimo na presingu kada nemamo loptu, ali i kada je imamo u našem posedu. To su neke novine i trebaće vremena da se sve skocka. Mislim da smo na dobrom putu.

Dejan Stanković?


- Svaki trener ima svoj stil, kod Dejana ima nekih različitih stvari kada su krila u pitanju. Na jednoj strani se uvlače unutra, a na drugoj drže širinu. Mislim da to već shvatamo prilično dobro. Meni lično to odgovara.

foto: FK Crvena zvezda

Osvrt na lični učinak u prvom delu sezone.


- Nije bilo baš mnogo šansi za igru, a nadam se da će se to popraviti u drugom delu. Ja ću uraditi sve što je do mene, pa ćemo videti.


Malo se rasčistila situacija sa krilima...


- U ovom prelaznom roku više se radilo na smanjenju igračkog kadra i mislim da će to imati pozitivan uticaj na igrače, jer će svi biti i u trenažnom i u igračkom procesu.


Konkurent za poziciju Željko Gavrić.


- Odličan je Željko, baš pozitivan utisak. Drago mi je zbog njega i Veljka Nikolića. Ja sam Zvezdino dete i mnogo mi je drago kada vidim da se Zvezdina deca dobro snalaze u prvom timu.


Kako gledaš na tu konkurenciju, klub je najavio da će forsirati mlade?


- Što da ne, nema tu ništa pogrešno. Igraće ko najviše zasluži, a konkurecija može samo da izvuče najpozitivnije iz svih.

foto: FK Crvena zvezda

Da li si razmišljao da odeš?


- Svaki prelazni rok igračima su spakovani koferi, kao što je Terza jednom rekao. Postoji mogućnost i odlaska, ali zadovoljan sam ovde i fokusiran na predstojeću polusezonu.


Pojavila se i ponuda Legije?

- Bilo je nekih priča, samo nisam skroz upućen. Koliko sam čuo, ponuda je došla u klub, ali je odbijena. Trenutno sam fokusiran samo na Zvezdu.


Gde bi voleo da nastaviš karijeru?


- Voleo bih da igram u nekoj ligi koja je više fokusirana na ofanzivce. Recimo, Španija ili Nemačka. To su mi omiljene lige, Primera i Bundesliga.

foto: Emilija Jovanović

Koji bi savet dao mladim igračima kao neko ko je rano otišao iz Zvezde?


- Rekao bih im da ne žure mnogo. Posebno jer je Zvezda sada u mnogo boljoj situaciji nego kada sam ja otišao. Nema razloga da žure, treba prvo ovde da stasaju, pa tek onda da idu u inostranstvo.


Da li se kaješ što si otišao?


- Nemam šta da se kajem, bilo pa prošlo. Davno je to iza mene, rekao sam već da je to bila moja greška, ishitrenost, i ne obraćam više pažnju na to.

foto: Starsport©

Poređenje tvoje karijere i karijere Nemanje Maksimovića.


- Što se Makse tiče, njemu ide odlično. Hetafe je u vrhu španskog fudbala, igra za reprezentaciju, a što se tiče mene, ostvario sam neke svoje snove u dresu Crvene zvezde, u klubu u kom sam odrastao i iskreno ne bih menjao bilo šta.


Koliko ti znači titula kao Zvezdinom detetu?


- Znači mnogo, teško to mogu da razumeju ljudi koji nisu ponikli u Zvezdi. Posebno igranje Lige šampiona posle. To ostaje zauvek urezano i u glavi i u srcu.


Kako provodiš vreme, ko ti je cimer?


- Raša Pankov mi je cimer. Nemamo mnogo slobodnog vremena, gledamo neke serije, kad možemo odemo do Antalije, ali to je retko. Evo sutra imamo prvi ceo slobodan dan od dolaska u Tursku.


Šta prvo uradiš kada se vratiš sa priprema?


- Prvo dva dana ne treniram.

Espreso