Ko su Đed i Hamer u ekipi crveno-belih?

Većina igrača imaju nadimke dobijene kao skraćenicu od imena ili prezimena, ali dvojica se izdvajaju

Davanje nadimaka zbog lakše komunikacije na terenu čest je slučaj u fudbalu, a takva situacija je i kod igrača Crvene zvezde.

Iako u crveno-belima taboru većina nadimaka dobijena kao skraćenica od imena i prezimena, izdvajaju se dva koja su posebno privukla pažnju - Deda (Đed) i Hamer.

Deda je nadimak defanzivca Nemanje Milunovića, što smo sasvim slučajno otkrili na jednom od treninga srpskog šampiona.

Polako deda, zatvori ovde - oslovljavao ga je Borjan dan pre meča sa Ludogorecom, dok se tokom istog začula i modifikacija na ijekavskom:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Đede, idi ovde malo levo - vikao je Srđan Babić u jednom trenutku. Doduše, i drugi saigrači ga često zovu đed.

S druge strane, saznali smo da nadimak Hamer ima krilni napadač Veljko Simić koji je isti dobio zbog svog automobila koji podseća na moćno hamer vozilo. S tim da ga Stanković na terenu zove Simke.

Pomenutog Babića saigrači zovu Baba ili Babara, Pankov je Raša zbog imena Radovan, Gobeljić je Gobelja, Gajić i Rodić su Gaja i Roda.

Vukanović je Vukan, Ivanića zovu Mića, Boaći je Boćko, Veljko Nikolić i Željko Gavrić su Velja i Gavra. Opštepoznato je da Jovičića zovu Bakula, Dušan Jovančić je Jovanča, a Nikolu Krstovića zovu Krle.

Što se tiče golmana, Zoran Popović je Pop, Nikola Vasiljević je Vasiljko, mladi Aleksandar Popović je Sale, dok Milan Borjan "ne da" svoje prezime

Telegraf.rs