Ko je čudo od deteta u rukavicama na treningu Crvene zvezde?

Stefan Marinković, čuvar mreže kojem se predviđa blistava budućnost na stadionu Rajko Mitić

Treninzima Crvene zvezde, pored novajlije Rišaira Živkovića, u aktuelnoj reprezentativnoj pojavilo se još jedno ime, ne previše poznato široj fudbalskoj javnosti.

Na raspolaganje treneru golmana Pjerluiđiju Briviju stavio se Stefan Marinković. Čuvar mreže rođen 2005. godine biće u prilici da radi sa Italijanom, ali i da skuplja znanje od Milana BorjanaZorana Popovića i Miloša Gordića.

Sama činjenica da se radi o momku od svega 16 godina, kao i da je već bio prekomandovan iz kadetskog u omladinski tim, dovoljno govori o tome kakva očekivanja od njega imaju na stadionu Rajko Mitić, ali ne samo to.

Golmanska struka u Stefanu Marinkoviću vidi pravo čudo od deteta, njegove vanserijske mogućnosti spoznate su još u naranijim igračkim danima. I to ne samo od strane domaćih stručnjaka.

Prilikom jednog gostovanja Zvezdine dece na turniru u Štutgartu, tamošnji analitičari kao referentnu tačku uz mladog čuvara mreže stavili ime legendarnog nemačkog golmana Manuela Nojera. Uz napomenu da Marinković po karakteristikama i potencijalnim mogućnostima čak i nadmašuje jednog od najboljeg golmana današnjice, kada je bio njegovim godinama.

Evo i zbog čega je to tako. Marinković se u potpunosti razlikuje od svih golmana koje smo decenijama unazad mogli da vidimo na ovim prostorima. Poseduje izuzetnu tehniku i konstatno učestvuje u akcijama svog tima.

Stalno izlazi na kapicu i igra trećeg štopera. U tim situacijama se dešavaju i greške, koje budu kažnjene čak i golom, ali je svima jasno da je u pitanju prototip golmana koji je u ovom trenutku najtraženiji u savremenom fudbalu.

"Ostvario mi se san. Ceo život sam u klubu, Zvezdino sam dete i kao svaki klinac koji stasava na terenima iza juga Marakane, čekao sam ovaj dan. Ne nameravam ovde da se zaustavim, već želim da ostanem u prvom timu. Svi su me dobro prihvatili, a od golmana je tu Popović, s obzirom na to da su Borjan i Gordić sa reprezentacijom. Upijam sve savete od Popa, zaista se postavio kao da mi je stariji brat. Takođe, tu je i trener Brivio, veliki stručnjak, u šta sam se uverio već. Zadovoljan sam i ovo je prvi korak ka tome da stanem među stative kluba za koji navijam i u kom sam odrastao", rekao je Marinković.

Talentovani golman osetio čari rada sa prvim timom Zvezde: Dragocene lekcije Popovića i Brivija

Stefan Marinković će u narodnom periodu biti u prilici da sarađuje sa seniorskim kolegama, a dodatno iskustvo sticaće i u omladinskoj Ligi šampiona, te Omladinskoj ligi Srbije, a nema sumnje da će u bliskoj budućnosti biti u prilici i da ostvari dečaki san i stane na gol u seniorskom timu srpskog šampiona.

Mozzartsport