Ko je biser Vojvodine oko kog se otimaju Zvezda i Štutgart

Pred njim je svetla fudbalska budućnost

Srpski fudbal ima svetlu budućnost. Potvrda toga jeste i supertalentovani Jovan Milošević, fudbaler Vojvodine, oko čijeg potpisa se otimaju Štutgart i Crvena zvezda.

Milošević je rođen 31. jula 2005. godine, a već je svojim fenomenalnim nastupima skrenuo pažnju fudbalskoj javnosti. Rođeni Čačanin je nastupao u omladinskoj školi novosadske Vojvodine, a ove sezone upisao je minute i za prvi tim novosadskog superligaša.

Novi dijamant srpskog fudbala je karijeru započeo u čačanskom Borcu. Na jednom turniru koji se igrao upravo u Čačku, primetili su ga ljudi iz Vojvodine i nakon toga usledio je poziv koji je mladi Milošević oberučke prihvatio.

Stasavao je u mlađim kategorijama novosadskog kluba, a o kakvom se talentu radi bilo je jasno već u samom startu. Bio je prvi strelac u pionirskoj kategoriji, dok je u selekciji mlađih kadeta imao impoznatan učinak, sa čak 37 golova za polusezonu. Njegov vanserijski talenat je sve više dolazio do izražaja, što je u maksimalnoj meri pokazao na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Blistao je talentovani Milošević na svakoj utakmici, što je krunisao sa pet pogodaka na turniru, a kao "šlag na tortu", došla je nagrada za najboljeg strelca turnira.

Nekoliko meseci kasnije, usledila je nova potvrda fudbalskog "sjaja" Jovana Miloševića. Britanski "Gardijan" uvrstio je talentovanog Čačanina na listu 60 najtalentovanijih fudbalera na svetu, te ne čudi interesovanje brojnih klubova.

Za prvi tim Vojvodine debitovao je 10. jula ove godine, na meču protiv Napretka, kada je na terenu proveo 24 minuta, a za tim iz Novog Sada, upisao je još tri nastupa ove sezone.

Prethodnih dana postavljalo se pitanje gde će Milošević nastaviti karijeru, a nema sumnje da je pred njim svetla budućnost.

(Telegraf.rs)