KO ĆE BITI NOVI PREDSEDNIK FSS!? Zvezdaši priželjkuju Vidića ali…

BOMBA! Kokeza više nije predsednik FSS

Foto: Telegraf.rs

Navijači priželjkuju Vidića, ali je pred njim "nemoguća misija" čak i ako želi da dođe na ovo mesto

Slaviša Kokeza je podneo neopozivu ostavku na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije, pa reprezentacija u novi ciklus kvalifikacija kreće bez prvog čoveka Saveza.

Ko će na upražnjeno mesto umesto Kokeze, sada je ključno pitanje cele fudbalske Srbije

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Navijači imaju jednu želju - Nemanju Vidića, kao i nekolicina bivših igrača koji su stali iza tog imena kada je viđen prvi udar na Kokezu krajem prošle godine, pre svih Nemanja Matić.

Međutim, Vidićev problem je to što nije član Skupštine iz koje se i bira predsednik, pa bi za njega bio pakleno težak posao da se uopšte nađe u grupi kandidata prema trenutnom Statutu i za to bi mu bilo neophodno lobiranje, ali i podrška fudbalskih klubova i organizacija koje daju članove skupštine.

Sudeći po trenutnom sastavu Skupštine to ne bi bio lak zadatak, jer su tu postavljeni mnogi ljudi od poverenja Slaviše Kokeze, koji su napadali Vidića nakon što je on udario na Kokezu posle ispadanja od Škotske.

Iako je Vidić kao reprezentativac ostavio dubog trag, bio kapiten, imao vrhunsku karijeru i nijednim činom nije ukaljao svoje ime, na njega su se mnogi obrušili, a sada bi isti oni trebalo i da ga izaberu, što nije ni malo lak zadatak.

Drugo ime o kojem bruji čaršija je generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić. Terzić je član Skupštine i kao takav moguć je kandidat za novog predsednika FSS.

Zvezdan Terzić

Zvezdan Terzić; Foto: Marko Jovanović

Iako se protiv Terzića vodi postupak zbog optužbi da je učestvovao u malverzacijama oko prodaje igrača OFK Beograda, on ne mora da brine jer postupak nije završen i nije doneta nikakva presuda, a suđenje se već godinama odlaže.

Samo ukoliko je doneta presuda da lice nije osuđivano za krivična dela predviđena odredbama Zakona o sportu, ono ne može da bude kandidat za predsednika, ali ni za Skupštinu i ostala tela FSS. Međutim, ukolko bi recimo Terzić bio izabran, uvek bi postojala opasnost da bi u slučaju da bude osuđen, morao da momentalno ode sa te funkcije.

Pogledajte ovde i ko su svi članovi Skupštine FSS, koji će u narednom periodu odrediti ko će biti novi predsednik FSS.

Ono što je takođe jasno, jeste da lica starija od 70 godina ne mogu biti izabrana za predsednike, pa tako otpadaj aktuelni potpredsednik Nenad Bjeković, legenda Zvezde Dragan Džajić, Ivan Ćurković...

Kao mogući kandidati mogli bi da iskoče i Dragan Simović, prvi čovek Spartaka iz Subotice, možda i Savo Milošević, koji je već bio na finkciji potpredsednika Saveza, a možda se potraži kandidat i u aktuelnom zameniku, Marku Panteliću.

U Anketi možete da se izjasnite koga biste od navedenih najviše voleli da vidite na mestu predsednika FSS, a takođe svoje mišljenje možete da iznesete i u komentarima.

Telegraf.rs