KATASTROFALNE VESTI! Aleksandar Mitrović će propustiti EVROPSKO PRVENSTVO!?

Postoje tri moguća scenarija...

Srpski napad Aleksandar Mitrović povredio se na meču između Al Hilala i Šababa (4:3), a iz Saudisjke Arabije navode da bi poporavak mogao da potraje. 

Portal Al-Ain prenosi da bi Mitrović mogao da bude operisan, a prema najgorim prognozama oporavak bi mogao da traje četiri meseca. To automatski znači da bi mogao da propusti Evropsko prvenstvo.

- Ako oštećenje ne bude veliko, oporavak bi mogao da traje od jedne do tri nedelje. Međutim, ukoliko se ispostavi da je oštećenje drugog stepena i da postoji delimično oštećenje, lečenje bi moglo da traje mesec i po dana. Najgori scenario je odsustvo od tri do četiri meseca, ako bude postojala potreba za hirurškom intervencijom - prenosi pomenuti medij.

Za tamošnju televiziju je doktor Ajman Al-Hamad je dao je svoje procene za period Mitrovićevog odsustva.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Mitrovićeva povreda je pukotina zadnjeg mišića i teško da ova povreda bude prvog ili trećeg stepena, tako da očekujem da bude drugoig stepena. Program rehabilitacije posle ovakvih povreda sastoji se od šest faza, tako da Mitrovićevo odsustvo može da se produži mesec i po dana - istakao je on i dodao:

- Ako se Mitrovićev povratak požuri nakon ove povrede, može postojati opasnost po igrača, a ponavljanje povrede može dovesti do njegovog odsustva do tri meseca.

- Možda ćemo videti da se Mitrović uskoro vraća hodanju i da učestvuje na treninzima u roku od 25 dana, ali profesionalni igrač ne može da se vrati na utakmice kada bol prođe. Umesto toga, mora postojati snažna fizička rehabilitacija.

(Telegraf.rs)