“Katai je baš moćan, volim da ga gledam”

„On je najbolji protiv Omonije kada je Zvezda ispala“, poručio je predsednik FS Crne Gore

Zasluženo je, zbog dva postignuta gola, El Fardu Ben izabran u tim drugog kola Liga Evrope.

Međutim, najjači utisak u perfektnoj partiji crveno-belih protiv Slovana ostavio je Aleksandar Katai. Posebno, zbog situacije kod četvrtog gola kada je Čehe nanizao kao ražnjiće i zatresao mrežu Nguena.

Bilo je u tom momentu i elemenata koji su Dejana Savićevića učinili jednim od najboljih igrača u istoriji bivše Jugoslavije. Predsednik FSCG je u kratkoj izjavi za Informer poručio da je povratak momka iz Srbobrana verovatno najbolji potez uprave Crvene zvezde ovog leta, i da je Katai u kontinuitetu najbolji igrač srpskog šampiona.

„Katai je baš moćan igrač, moćno deluje na terenu. Možda je i najbolji potez uprave što ga je vratila. Napredovao je, sada igra bolje nego kada je prvi put bio u Zvezdi. Lepo ga je gledati u crveno-belom dresu“, poručio je Savićević za Informer.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ove sezone Katai je na 17 zvaničnih mečeva postigao osam golova I upisao dve asistencije. Pamtiće se da je crveno-belima otvorio put ka Ligi Evrope slalomom u sudaru sa Araratom, matirao Čehe na već opisan način. Međutim, Savićević apostrofira nešto drugo.

"On je protiv Omonije, kada je Zvezda ispala, bio dobar. Imao je momente kada predribla po nekoliko igrača, naniže celu odbranu. Neko ko poseduje taj kvalitet može u jednom trenu da reši utakmicu. Uvek sam voleo takve igrače“, dodao je Savićević u izjavi za Informer.

Na društvenim mrežama, odmah posle duela protiv Slovana, navijači su pravili poređenja Kataija i Savićevića.

„Pročitao sam mnogo pohvala na moj račun. Vidim da me porede sa legendom našeg kluba Savićevim i to je zaista velika stvar. Smatram ga jednim od najboljih igrača u istoriji kluba, prija me što me upoređuju sa njim. Međutim, ne zanosim se. Dejo je, ipak, Genije“, rekao je Aleksandar Katai.

Mozzartsport

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: