“Katai će se sigurno naći u startnoj postavi, ne mogu vam reći za Mijatovića”

Trener Crvene zvezde obratio se prisutnim novinarima

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde upriličiće na stadionu u Humskoj u sredu od 18.00 časova 171. večiti derbi, koji će imati veliki rezultatski značaj, pošto timove dele dva boda na vrhu tabele.

Ranije tokom dana se na konferenciji za medije obratio trener Partizana, Igor Duljaj zajedno sa kapitenom Svetom Markovićem, a od 15.00 časova to radi i trener crveno-belih, Barak Bahar.

On smatra da nema favorita.

- Mislim da na derbiju nema favorita, da poštujemo protivnika, koji je bio na čelu tabele do prošle nedelje, dobili su 12 utakmica u nizu. Moramo da budemo skromni i da nastavimo sa dobrom formom, klub nije dobio protiv Partizana u gostima sedam godina, moramo to da pokažemo na terenu. 

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Šta je rekla video analiza Baraku Baharu?

- Jesam gledao snimke. Pobedili su tri meča u nizu, bili su prvi. Posle toga su pali, to je normalno. Derbi je specifičan. Znam da je Zvezda bila bolja u poslednjih šest godina, moramo da budemo smireni, da ne smatramo sebe da smo bolji i da se pripremamo kao za svaki drugi meč.

Da li je Bahar razgovarao sa Nathom, jer je on njegov sunarodnik?

- Nisam razgovarao sa njim, on je igrač Partizana, ne bih da se mešam u to.

Da li je uslov da se pobedi ova utakmica kako bi Bahar ostao na klupi i na proleće? Šta je sa Šerifom Endiajeom?

- Znate koliko je ova utakmica važna za klub, igrače, navijače, ne treba mi ništa od drugih ljudi. Videćemo za Endiajea, odlučićemo ko će igrati, on trenira dobro, igra dobro, timski je igrač, mnogo volim njegov stav.

Da li je možda Bahar razgovarao sa Šerifom Endiajeom?

- Ne želimo nikoga da okrivimo. Dobijamo kao tim i gubimo kao tim. Pričao sa njim, radi mnogo za tim, nekada promašuje, često se dešava to igračima. On je važan deo tima. 

Kada Bahar razmišlja o postavi, da li gleda statistiku u derbijima, posebno Kataijevu?

- Ne gledam, igraće igrači u najboljoj formi, ali za Kataija vam mogu reći da će početi ovu utakmicu. 

Ima li Bahar komentar o Jovanu Mijatoviću? Danas je Marka pričala o njemu kao jednom od najzanimljivijih mladih igrača na tržištu.

- Ne zavisi od mene da li će ostati, jer je to dobar igrač sa lepom budućnosti. Otići će u velike klubove u Evropi. Sada je ovde, koristićemo ga, mora da napreduje, gledamo da svi mladi napreduju. Srećan sam što sada svi vide da ovaj klub ima lepu budućnost, koji igraju u LŠ i Superligi. Nadam se da će dati golove i pomoći klubu.

Prvi put je rekao Bahar da će neko sigurno igrati. A Mijatović?

- Ne mogu da kažem, moram malo i da iznenadim. Eto samo znamo da će Katai igrati.

Ipak, može da se potvrdi da Mirka Ivanića neće biti.

- Ivanić je povređen, tako da neće biti deo ekipe.

(Telegraf.rs)