Kapiten Zvezde izneo predlog kako bi mogla da se završi ABA liga

Košarkaš Branko Lazić govorio je o mogućem okončanju borbe za prsten na Jadranu.

Pandemija virusa korona stopirala je košarkaško takmičenje na Jadranu, na kolo pre kraja regularnog dela prvenstva.

Veliko je pitanje kada i kako će takmičenje biti nastavljeno, a kapiten Crvene zvezde izneo je predlog na koji način bi sezona u ABA ligi mogla da se završi.

– Tu se sada otvara pitanje kako to uraditi. Da li po sadašnjem plasmanu ili da se ova godina poništi, to ne znam i nije moje. Znam da će neko reći da ovo pričam zato što smo mi na trećem mestu, ali i da sam na prvom, mislim da je najpoštenije da se ovo poništi. Pa, da kad sve ovo prođe, od septembra krenemo od nule, da vidimo šta i kako. Ponavljam, ne kažem to zato što smo treći. I da smo mi trenutno prvi, isto bih razmišljao – rekao je za “Žurnal” Branko Lazić.

Pre nego što je takmičenje suspenodvano, Crvena zvezda se nalazila na trećoj poziciji, a skoro izvesno je bilo ad bi u polufinalu plej-ofa ABA lige došlo do reprize prošlogodišnjeg finala, gde su se susreli crveno-beli i podgorička Budućnost.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Podsetimo, nešto ranije s predlogom da bi titula mogla da se dodeli po sadašnjem plasmanu izašli su Partizan i trener Igokee, dok su crveno-beli i Budućnosti istakli da takav epilog ne bi bio pravedan.

Hotsport.rs