Kangva će večeras protiv Makabija biti dodatno motivisan! Evo i zašto

Zambijac je svoje omladinske dane proveo u Izraelu, upravo kod trenera koji će mu večeras biti rival, ali nikada nije dobio pravu šansu

Poseban motiv u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona u taboru Crvene zvezde imaće Kings Kangva, koji veoma dobro poznaje Bahara Baraka, trenera Makabija iz Haife, koji se u prošlosti ogrešio o njega.

Zambijac je još kao mlad igrač stigao u Izrael, u omladinski pogon Hapoela Ber Ševe.

Igrao je tamo odlično Kangva, zadovoljio je sve u klubu i bio blizu prekomandovanja u seniorski pogon. Ali, onda se desila velika greška sportskog sektora Hapoela, na čijem čelu je tada bio Bahar Barak.

Imao je klub iz Ber Ševe tada ozbiljan vezni red, koji su činili iskusni igrači sa dugim stažom u klubu. Iz tog razloga Hapoel nije želeo da potpiše Kangvu, koji je trebalo da dobije mesečnu platu od 3.500 evra.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Dobio je Kangva čiste papire i krenuo da gradi svoju karijeru zaobilaznim putem, da bi ovog leta prešao u Zvezdu u milionskom transferu.

Nema sumnje da će Zambijac večeras biti posebno motivisan protiv ekipe koju predvodi Barak, kako bi dokazao izraelskom stručnjaku da je napravio veliku grešku propuštanjem takvog talenta.

Kangva je otišao iz Hapoela u Arsenal iz Tule, odakle je kasnije došao u Zvezdu i sada će upravo preko Izraela napasti plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

(Telegraf.rs)