Kanga u strahu za svoju porodicu u Africi

Fudbaler Zvezde preživljava pravu dramu posle afere o navodnom falsifikovanju dokumenata

Slučaj Gelora Kange pomno se prati u Africi, odakle iz dana u dan dolaze nove informacije.

Najnovija glasi da je Kanga zabrinut za svoju porodicu i da briše tragove svoje familije u Kinšasi, gde je navodno rođen pre nego što je promenio državljanstvo uz lažiranje godišta i "brisanje" pet godina.

Njegov otac je prema najnovijim informacijama bio u tužilaštvu u Kinšasi gde je saslušan, a nakon toga je prebačen u Gabon, jer je Kanga zabrinut za svoju porodicu u Kinšasi, gde ga smatraju izdajnikom i gde je zbog njegovog navodnog lažiranja dokumenata pokrenuta tužba protiv Gabona.

Podsetimo, DR Kongo je bio u grupi s Gabonom u kvalifikacijama za Kup Afričkih nacija, a nakon što je završio prvi ispod crte, baš ispod Gabona za bod, podneo je tužbu protiv Fudbalskog saveza Gabona i Gelora Kange za lažiranje dokumenata i krađu identiteta.

Oni su uz to priložili i dokaze u vidu starih dokumenata Kange, odnosno Kijaku Kijaku Kiangane, kako je navodno pravo ime fudbalera Zvezde, koji je prema tim dokumentima rođen 1985. godine, a ne 1990, kako se zvanično predstavlja.

Gabonu preti izbacivanje sa Kupa afričkih nacija ukoliko se optužbe pokažu kao tačne, a takođe će reprezentacija biti suspendovana i sa narednog ciklusa kvalifikacija.

(Telegraf.rs)