KALKULACIJE: Zvezda može proći dalje i ako izgubi u Napulju, a može i da ispadne ako pobedi, evo šta je potrebno (FOTO)

Ako bi Zvezda izgubila podno Vezuva, ostala bi na četiri boda, a Napoli bi otišao na devet. A kako je "troznak" u opticaju za utakmicu Liverpul - PSŽ, postoje, dakle, tri varijante kako bi tabela izgledala posle petog kola:
Varijanta A: PSŽ trijumfuje nad Liverpulom; Tabela: Napoli 9, PSŽ 8, Liverpul 6, Zvezda 4 Zvezda bi mogla da "prezimi" u Evropi samo ako u poslednjem kolu na svom stadiou savlada Parižane, a da pritom Liverpul izgubi kod kuće od Napolija. Tada bi crveno-beli jedino mogli da se probiju na treće mesto. Varijanta B: Liverpul trijumfuje nad PSŽ-om; Tabela: Napoli 9, Liverpul 9, PSŽ 5, Zvezda 4 U poslednjem kolu pobeda nad Pari Sen Žermenom Zvezdu sigurno vodi na treće mesto, time i u Ligu Evrope, bez obzira na to kako se završi meč na Enfildu. Varijanta C: PSŽ i Liverpul odigraju nerešeno; Tabela: Napoli 9, Liverpul 7, PSŽ 6, Zvezda 4
I u ovoj varijanti, pobeda nad Parižanima Zvezdu sigurno vodi u nokaut fazu Lige Evrope, bez obzira na to kako se završi utakmica Liverpul - Napoli. Totalno drugačiji, a ludi scenario: Zvezda pobedi u Napulju, a ispadne iz Evrope Ako bi Zvezda slavila u Italiji, a PSŽ pobedio Liverpul ove srede, na tabeli bi pred poslednje kolo stanje bilo ovako: PSŽ 8 bodova, Zvezda 7, Napoli i Liverpul po 6. I, tu je moguć i jedan po crveno-bele - crn scenario. Naime, ukoliko bi se desilo da posle pobede podno Vezuva srpski prvak izgubio od PSŽ-a, a na Enfildu potom bude nerešeno (posle pomenute pobede PSŽ-a nad Liveprulom u petom kolu), Zvezda bi bila četvrta na tabeli. Matematika, dakle, kaže da je moguće i da Zvezda izgubi u Italiji, a prezimi u Evropi, a i da pobedi u Italiji - a ispadne sa evro-scene.