KALKULACIJE! Evo šta je potrebno Srbiji da prođe grupu

Mnogo brojeva je u opticaju

Remi Kameruna i Srbije, Orlovi su odigrali su nerešeno (3:3), čime su zakomplikovali svoj put ka plasmanu u nokaut fazu Svetskog prvenstva. Faktički mnogo toga će zavisiti od meča između Brazila i Švajcarske večeras.

Naravno, mi ćemo na tom susretu navijati za Karioke, jer bi nam u tom slučaju bio dovoljan bilo koji trijumf u poslednjem kolu protiv Švajcarske za prolazak dalje, pod uslovom, naravno, da ni Kamerun ne napravi belosvetsko čudo i dobije Brazilce u poslednjem kolu.

Tada će se gledati da razlika pobeda Srbije protiv Švajcarske i Kameruna protiv Brazila bude barem +2 u korist Orlova.

Situacija se umnogome komplikuje ukoliko Brazil i Švajcarska odigraju nerešeno. Tada će Srbiji ponovo biti neophodna pobeda, ali će se gledati kojom golom razlikom.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Trenutno, Švajcarska stoji na gol-razlici 1:0, što znači da bi u slučaju remija ostala na pomenutih +1, dok je Srbija na 3:5, odnosno na -2. To će reći da bi Orlovi u poslednjem kolu morali da slave sa barem dva gola razlike (2:0, 3:1, 3:0...). Opet, uz uslov da Kamerun ne slavi protiv Brazila, jer bi se onda i oni uključili u trougao, a oni su na 3:4 i trijumfom bi se dodatno pomerili.

Ako Švajcarska kojim slučajem bude slavila na tom meču, onda bi oni već obezbedili prolazak dalje, ali to ne bi bio slučaj sa Brazilcima. Morali bismo da se nadamo nekoj vrsti čuda. U tom slučaju, Kamerun bi morao da dobije Karioke nekom minimalnom pobedom, a da Orlovi trijumfuju ubedljivije protiv Švajcarske, kako bi prošli dalje, jer afrička selekcija ima bolju gol razliku od Orlova za jedan pogodak (3:4 naspram 3:5)

Dakle, remi više ne dolazi u obzir, ali mnogo toga će biti poznato oko 19.00 časova po poslednjem sudijskom zvižduku na meču Brazil - Švajcarska.

(Telegraf.rs)