Kalinić pričao o precrtavanju iz reprezentacije od strane Saleta Đorđevića – “Sale mi je dao banalan, glupav razlog – ne znam šta mu je bilo u glavi”

Košarkaš Crvene zvezde se osvrnuo na odluku Aleksandra Đorđevića.

Nikola Kalinić je bio deo reprezentacije koja je osvojila srebro na Svetskom prvenstvu 2014. godine, potom i na Olimpijskim igrama 2016. u Riju.

Međutim, kada se očekivalo da će biti u timu za Mundobasket u Kini pre dve godine, sve je iznenadila odluka tadašnjeg selektora da ga ne uvrsi na spisak.

Spekulisalo se šta je razlog da Kalinić ne bude među 12, a posle dugo ćutanja, košarkaš Crvene zvezde je odlučio da progovori.

– Na samom početku ne toliko… Teže mi je padalo kad sam gledao utakmice, pa vidim gde sam mnogo da doprinesem svojim zalaganjem, borbenošću i energijom pre svega, a potom i košarkaškim kvalitetima i iskustvom, rekao je Kalinić u intervjuu za ‘Sport klub’, pa dodao:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

– S jedne strane mi je bilo loše, ali s druge sam imao slobodno leto. Konačno sam se smestio u svom stanu u Novom Sadu, video neke ljude koje nisam video godinama, proveo vreme sa porodicom, posetio babe, ujake i sve. Hoću da ti kažem, bilo mi je loše, ali mi je s druge strane leglo idealno. Oporavio sam i telo, posle toga sam imao dve dobre sezone, pogotovo ova u Valensiji – bio sam svež, željan i odmoran. Uvek postoje dve strane medalje.

Šta je razlog zbog kog nisi bio na spisku?

– Nisam ‘neotišao’, ja nisam bio pozvan. To je pitanje za Saleta Đorđevića. Nisam nikada dobio… U stvari, dobio sam neki banalan, glupav razlog koji ni meni nije bio jasan. Ne znam stvarno, ne znam šta da ti kažem, ne znam razlog, kazao je Kalinić i potom pojasnio šta znači ‘banalni, glupavi’ razlog.

– Ne sećam se tačno formulacije, zato neću da citiram, ne sećam se tačno, ali znam da ništa konkretno nisam dobio tipa ‘radio si loše ovo’ ili ‘želim drugog čoveka na tvojoj poziciji’ ili ‘ovo mi se sviđa, ovo mi se ne sviđa’. Sve je bilo nešto izokola, ništa mi nije bilo jasno posle tog razgovora, dodao je srpski košarkaš.

Priznaje i sam Kalinić da je bilo ‘uspona i padova’ u njegovom odnosu sa Đorđevićem, još nakon dolaska iz Radničkog u reprezentaciju, ali to nije želeo da ispriča za javnost.

– Vrhunac smo doživeli na Olimpijskim igrama u Riju, gde mi je on verovao, a ja sjajno igrao. Posle toga ne znam šta se izdešavalo – opet ti kažem, sa svoje strane sam se trudio da uvek budem maksimalno posvećen i da se maksimalno zalažem, poručio je Kalinić i zaključio:

– U redu, ja imam neke svoje bubice, svestan sam toga, još svesniji sada kako godine prolaze, znam da bih u nekim situacijama postupio drugačije, ali sve je to bilo u žaru, borbi i želji da što bolje prođemo. Mislim da su sve to pitanja za Saleta Đorđevića, ne znam šta se dešavalo u njegovoj glavi – zašto jednog leta igram više, sledećeg manje, ne znam.

Hotsport.rs