Kakva je sada finansijska situacija Crvene zvezde

Na konferenciji za novinare koja je održana u Antaliji gde se Zvezda priprema za nastavak sezone, Zvezdan Terzič je govorio i o finansijskoj situaciji ovog kluba.

"Ne može Zvezda imati stabilnu situaciju ako ne proda igrača iako se igra Liga šampiona. Transferi su neminovni i svakih šest meseci moramo da prodajemo igrače", rekao je Zvezdan Terzić novinarima u Antaliji, prenosi "Telegraf".

Kaže i da sa porastom apetita, rastu i troškovi.

"Zvezda ima 30 miliona evra rashoda godišnje. Zvezda je mogla da troši 12 miliona kad je bila druga i ispadala od Kairata. Za više je potrebno 30 miliona za život kluba. Ne za vraćanje dugova. Ceo dug iz 2014. je vraćen, ostao je samo porez od milion i po evra. Čak 35 miliona je izvađeno keša, dok je 25 otpisano. Danas imamo dug od 25 miliona koji ne opterećuje, jer 16 još nije ni dospelo. Da smo na nuli nasledili dug 2014. imali bismo 17 miliona viška na računu uz sve plaćene obaveze", rekao je Zvezdan Terzić.

Rekao je i da su cene karata bile preskupe za Ligu šampiona i da se baš kaje zbog toga.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

"Pogrešna je bila cena karata, nismo smeli to da dozvolimo. Zvezda je narodni klub. Ja nisam ni bio tu, samo su mi javili, bila je četveročlana komisija. Poslao sam im poruku "Zar ne mislite da je malo previsoko"? Ko radi taj i greši, ne bežim od odgovornosti, jer sam ja kao generalni direktor mogao sve da stopiram. Ali sam podržao svoje saradnike", rekao je Zvezdan Terzić.

sportske.net