Kakav je plan Crvene zvezde sa njenim velikim BISEROM!?

Prekomanda Željka Gavrića I Veljka Nikolića u seniorski tim Crvene zvezde opravdala je svrhu tehničko- poslovne saradnje sa Grafičarom.

Tandem Zvezdinih klinaca nametnuo se Dejanu Stankoviću, i pokazao da bi u dogledno vreme sportski sektor crveno-belih trebalo da “nastavi” da kopa po Topčiderskoj zvezdi. Sigurno je da će vrlo brzo, već od juna, ozbiljan faktor matičnog kluba postati I mnogo hvaljeni štoper Strahinja Eraković, trenutno vlasnik kapitenske trake lidera Prve lige Srbije.

Tokom jesenje sezone Željko Gavrić je bio najbolji igrač lidera Prve lige Srbije, a sada je njegovu ulogu preuzeo Jug Stanojev. Član Zvezdine “klase 1999” bio je čovek odluke u Vranju, impresionirao je javnost trkom od 60 metara, potom I hladnokrvnim lob udarcem koji je završio u mreži Vranjanaca.

U tih nekoliko sekundi Stanojev je demonstrirao koktel osnovnih kvaliteta – odličnu kontrolu lopte u punoj brzini. Brzonogi momak iz Novog Sada stigao je do kote od sedam postignutih golova, upisao je tri asistencije, ali čini se da još nije ubedio odgovorne sa Marakane da je igrač na koga se treba kladiti. Tome u prilog I podatak da Jugu Stanojevu ugovor sa Crvenom zvezdom ističe u junu 2020. godine, što zahteva brzo reakciju ljudu iz Ljutice Bogdana.

Činjenica je da Stanojev ima sve atribute koje se traže u savremenom fudbalu. Govorimo najviše o brzini po kojoj je bio poznat I u mlađim kategorijama i reprezentativnim selekcijama. Ta referenca je skupa na fudbalskom tržištu. Upravo zbog toga Jug Stanojev je pored osnovne pozicije krila, tokom sada već 18-mesečnog staža u Grafičaru igrao na poziciji desnog beka.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Žele ljudi u Crvenoj zvezdi, oslanjajući se na trenera Ljubičastih Milivoja Žižiča, da Stanojeva što više osposobe, možda i od njega naprave desnog beka po modelu Crvene zvezde, spremnog da stalno pravi višak na suparničkoj polovini. Ali to je dug i bolan proces sa neizvesnim ishodom.  Posebno, što je ta pozicija u srpskom fudbalu maligna, a u seniorskom timu Marko Gobeljić nema adekavantnu alternativu. Makar se Milan Gajić još nije nametnuo u toj ulozi.

Međutim, konsenzus oko konačne odluke oko Juga Stanojeva ne postoji. Često se u neformalnim razgovorima može čuti da nekadašnji član kulskog Hajduka I Vojvodine ima sve karakteristike za velika dela, osim – motivacije.

Često oscilira, do te mere da pojedince naterao da kažu kako igra na visokom nivou samo kada hoće. Posebno se prepričava anegdota iz Austrije od pre devet meseci, kada ga je jedan od najbližih saradnika Vladana Milojevića upitao kako se oseća na pripremama seniorskog tima i gde sebe vidi.
"Znate kako, ne vidim da je neko značajno bolji od mene sem Marka Marina", iznenadio je samopouzdanjem Stanojev.

Činjenica je da je Stanojev prošao nekoliko priprema sa seniorskim timom. Međutim, nije uspeo da prođe filter selekcije kod Vladana Milojevića i Dejana Stankovića. Crvena zvezda ima I dalje višak igrača na krilnim pozicijama, što Stanojevu ne ide u prilog.

Međutim, vrlo brzo e doći vreme odluka. Posebno, što najbolji igrač Grafičara nije više tako mlad. Ima 21 godinu, a njegovi vršnjaci iz omladinskog tima poput Joveljića, braće IlićAdžića i Račića su odavno u inostranstvu.

(FOTO: MN Press) Mozzartsport