“Kada je došao poziv Zvezde nisam razmišljao”

Motika se podjednako dobro snalazi na svim ofanzivnim pozicijama iza napadača

Imao sam nekoliko ponuda od klubova iz Evrope, ali kada je stigao poziv Crvene zvezde nisam razmišljao i brzo sam se odlučio da dođem, rekao je jedan od najtalentovanijih fudbalera u Evropi Nemanja Motika.

- Još od malih nogu sam zvezdaš, to je sam nasledio od oca, a fudbalskog uzora vidim u Draganu Stojkoviću Piksiju. Dolazim iz Bajerna koji je takođe veliki klub, ali sada sam igrač u Crvene zvezde, kluba koji je osvojio Kup šampiona, koji stalno ide na trofeje i zahvalan sam na tome - rekao je Motika na zvaničnoj promociji na stadionu Rajko Mitić.

Ofanzivcu rođenom u Berlinu 2003. godine, koji je potpisao ugovor na četiri godine sa Zvezdom, tek predstoji upoznavanje sa ekipom koja je sinoć stigla sa priprema iz Antalije.

Motika se podjednako dobro snalazi na svim ofanzivnim pozicijama iza napadača.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Pre sam igrao "desetku", a u poslednje vreme sam uglavnom bio na levom krilu, mada jednako dobro mogu da igram i na desnoj strani.

Zanimljiv susret imao je na aerodromu u Minhenu sa nekadašnjim kapitenom Crvene zvezde Markom Marinom.

On je veliko ime evropskog fudbala. Slučajno smo se sreli na aerodromu i upoznali. Razgovarali smo o Zvezdi i sve najbolje mi je govorio o klubu. Izuzetno mi je drago što i on veruje u mene i što je upoznat sa mojim kvalitetom - istakao je Motika koji je uzeo broj 17, isti koji je Marin na početku nosio u Zvezdi.

Zajedno sa Nemanjom, u Crvenu zvezdu stigao je i njegov godinu dana mlađi brat Nikola.

- Uvek smo zajedno, pa smo tako i ovaj fudbalski korak načinili skupa. On je u omladincima već nekoliko nedelja, pričao mi je sve najlepše o klubu i o tome kako je prihvaćen - poručio je Motika.

(Telegraf.rs)