Kad je Luka bio klinac, po 10 godina stariji nisu mogli da uzmu loptu! Lalatović i Joveljić otkrili zanimljive detalje o Joviću (VIDEO)

Srpski napadač Luka Jović je i ovog vikenda u centru pažnje jer je Marka objavila da je Real Madrid odlučio da ga dovede, a Dojče Vele je o njemu napravio priču u kojoj su bili njegovi nekadašnji saigrači, treneri u, kako on kaže, "najvećem klubu u Srbiji" - Crvenoj zvezdi.

- Najveće je to što mu je Crvena zvezda usadila, taj pobednički mentalitet i osećaj za gol i da iskoristi svaku šansu - priča trener mlađih kategorija Zvezde Slavoljub Đorđević, koji dodaje da je Luka i zbog snage i zbog "jake glave" odskakao od svojih saigrača iz generacije.

- Počeo sam u jednom klubu pored mog mesta sa pet godina, posle sam otišao u Beograd gde sam dobio ponudu od jednog trenera iz Crvene zvezde da dođem na probu u najveći klub u Srbiji -priseća se Jović za Dojče Vele.

Sudbinski ili ne, jedno vreme je bio cimer sa još jednim Zvezdinim biserom Dejanom Joveljićem od kog se tek očekuju velike stvari narednih godina.

- Jedno vreme smo i živeli na Petlovom Brdu, to je odavde (od Marakane) udaljeno nekih sat vremena. Zajedno smo se budili ujutru u 6, petnaest do sedam da bismo uskakali u prvi autobus da bismo stigli na trening, čas, pa posle toga smo odradili, završili školu i trening i tek oko pet se vraćali nazad - priča Joveljić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Lukin prijatelj Zlatko Iličić otkriva da dok su svi klinci uveliko gledali u Lionela Mesija i Kristijana Ronalda kao fudbalske bogove, Jović je gledao ka "El Tigreu" Radamelu Falkau. Međutim, posebno je zanimljiv komentar nekadašnjeg trenera i igrača Zvezde Nenada Lalatovića.

- Jović je izvanredno fizički jak i već je sa 16, 17 godina pokazivao da su njegove butine izvanredne, da može da se zagradi. U to vreme igrači koji su bili po deset godina stariji od njega nisu mogli da mu uzmu loptu.

Snažan je, hrabar je, za tu konstituciju jako brz i eksplozivan. Jako je bitno kad imate takvog igrača od kog se igrači odbijaju. Još ako zna da da gol kao što Luka zna, onda se njemu predviđa jedna blistava karijera koju će tek da ima iako je ima već sad - opisao je Lalatović.

Celu priču o srpskom igraču možete pogledati u snimku.

https://www.youtube.com/watch?v=qSxf-ic7WM8