Joveljić napušta AJNTRAHT! Ide “preko bare”

Mladi napadač odbio ponudu francuskog Sent Etjena

Vreme je za novi izazov u karijer Dejana Joveljića. 

Nekada velika nada Crvene zvezde i napadač nemačkog Ajntrahta karijeru će nastaviti u MLS ligi, tačnije tamošnjem velikanu Los Anđeles Galaksiju, saznaje MOZZART Sport.

I pored toga što je ostavio odličan utisak u austrijskom Volfzbergeru, za koji je u prošloj sezoni postigao 20 golova u svim takmičenjima, Ajntraht je odlučio da proda momka iz Bijeljine.

Galaksi će platiti Joveljića 3.500.000 evra, uz određene bonuse u slučaju dobrog kolektivnog i individualnog učinka. Na taj način Ajntraht će gotovo povratiti sredstva uložena u Joveljića, pošto su ga leta 2019. godine otkupili od Crvene zvezde za četiri miliiona evra.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Saga oko prelaska Dejana Joveljića u redove člana MLS lige kratko je trajala. Srpski napadač, koji je na nedavnoj azijskoj turneji debitovao za Orlove, na stolu je pre nekoliko dana imao ponudu francuskog Sent Etjena.

Želeo je velikan iz Lige 1 da ga otkupi i ponudi mu odlične lične uslove, i godišnja primanja od 600.000 evra (što je znatno više nego što ima u Ajntrahtu).

Međutim, onda je u igru ušao Los Anđeles Galaksi i praktično dogovorio uslove saradnje sa Ajntrahtom i Dejanom Joveljićem. Prema saznanjima našeg portala Joveljiću se jako svidela ponuda Los Anđeles Galaksija, koji mu je obezbedio petogodišnji ugovor.

Tačno je da da se najbolji fudbal igra u Evropi, ali će momak rođen 1999. godine imati vrlo zanimljivo društvo u Los Anđelesu. On bi u sistemu trenera Grega Vaneja trebalo da igra u napadačkom paru sa dobro poznatim Meksikancem Čičaritom.

Pored nekadašnjeg ofanzivca Mančester Junajteda boje Los Anđelesa brane Kevin Kabral i Amerikanac srpskog porekla Saša Klještan. Galaksi je imao loše rezultate u prethodnoj sezoni, završili su na desetom mestu, ali ove takmičarske godine igraju mnogo bolje. Trenutno su na trećoj poziciji iza Saundersa i Sportinga.

Posle odlaska iz Crvene zvezde Dejan Joveljić je šest meseci proveo u Ajntrahtu, sa kojim je potpisao dugoročan ugovor. Zbog velike konkurencije u napadu, koju su činili Andre Silva i Pasijensija, klub iz Frankfura ga je prvo pozajmio Anderlehtu, potom i Volfzbergeru. Joveljić je u Austriji igrao sjajno.

Videlo se da je značajno napredovao, posebno u fizičkom smislu. Čak se verovalo da bi mogao da bude važan faktor u igri Ajntrahta u predstojećem periodu.

Međutim, Dejan Joveljić se odlučio za drugačiji put. Postaće jedan od retkih srpskih igrača u MLS ligi. Najdublji trag na američkom tlu ostavio je Preki Radosavljević, a u novijoj istoriji srpska kolonija predvodila je Čikago. Trener tog kluba bio je Veljko Paunović, dok su na terenu važnu ulogu imali Aleksandar Katai i Nemanja Nikolić.

Mozzartsport