Jovanović besprekorno sudio na večitom derbiju

Srpski arbitar kvalitetno je obavio svoj deo posla

Mnogo polemike se pre večitog derbija povelo oko suđenja i toga ko će voditi duel između Crvene zvezde i Partizana na stadionu "Rajko Mitić". Posao je na kraju pripao najboljem srpskom sudiji, Srđanu Jovanoviću, a kako stvari stoje on će dobiti najveću moguću ocenu za odrađeni posao.

Prema saznanjima MaxBet Sporta, u izveštaju kontrolora suđenja i predsednika sudijske komisije, Dejana Filipovića stajaće visoka ocena za obavljeni Jovanovićem rad sa svojim pomoćnicima pored terena i u VAR sobi. Iako je pred meč bilo velikih tenzija, Srđan nije dao da ga to ni najmanje poremeti.

Delio je pravdu na deset utakmica u svim evropskim takmičenjima ove sezone i to iskustvo preneo je na večiti derbi. Čak i kada je situacija pretila da se otrgne kontroli, delovao je mirno i staloženo, održavao je balans i bio je autoritativan u momentima kada su dve ekipe vodile veliku borbu.

Posle meča nije bilo prigovora na suđenje ni sa jedne strane, pa se može reći da je Jovanović ispunio zadatak koji mu je bio poveren samo nekoliko dana nakon što je bio četvrti arbitar na meču Real - Čelsi u Ligi šampiona, gde je pomagao Simonu Marčinjaku iz Poljske.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Sudijski epilog bila su dva podeljena kartona klupama - Stankoviću i Stanojeviću, kao i pet javnih opomena za Zvezdu (Rodić, Pavkov, Srnić, Ben i Krstičić) i dve za Partizan (Terzić i Vujačić).

(Telegraf.rs)