“Još nisam pokazao svoju najbolju stranu”

Norvežanin se nada da će doprineti da se ekipa plasira u Ligu šampiona

Napadač Zvezde Ohi Omoižuanfo dao je intervju za medije u svojoj zemlji u kojem je, u najvećem delu priče, hvalio ambijent koji na mečevima crveno-belih prave navijači, poredio ih je sa onima u Norveškoj, a osim toga pričao je o sebi, svom statusu i treneru Dejanu Stankoviću.

Ohi je na početku razgovora u superlativu pričao o navijačima srpskog šampiona.

Fudbalska kultura i navijači su apsolutno fantastični. Oni pune stadion i kod kuće i u gostima, nije bitno gde igramo, uvek su tu. Morate doći ovde da biste videli i razumeli kakva je kultura navijača. Na stadionu je mnogo više ljudi i koristi se pirotehnika. Svi navijači znaju pesme, a kod nas samo mala grupa. Znam da se u norveškom fudbalu mnogo priča o bakljama i da to ne treba dozvoliti. Ovde imaju te efekte i to stvara bolju atmosferu nego u Norveškoj. Ogromna je razlika između Srbije i Norveške, afmosfera je apsolutno fantastična, navijači su najbolji na Balkanu - očito je očaran ambijentom na utakmicama Zvezde Ohi, prenose priču sa njim norveški portal vg.no.

Pokušao je da približi Norvežanima ono što doživljava u Srbiji kroz paralelu sa tamošnjim najvatrenijim navijačima.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Najbliže što možete da uporedite po pitanju atmosfere je Lilestrem. Posebno u utakmicama protiv Volerenge, ali to dobijate samo kad igraju jedni protiv drugih. Ovde je tako na svim utakmicama. U Norveškoj morate da imate derbi da bi navijači došli na utakmicu, mora da bude nešto posebno. Primer je Geteborg, gde pesmu (Snart skiner Poseidon) peva ceo stadion. Tako je ovde u Srbiji. To je atmosfera koja nam nedostaje u Norveškoj. Ako može u Švedskoj zašto ne bi moglo u Norveškoj? - pita se Ohi.

Iako je došao sa reputacijom velikog pojačanja kao najbolji strelac norveške lige, Ohi, za sada, nije uspeo da pokaže ono zbog čega je doveden.

Povreda tokom minulih priprema dodatno mu je otežala situaciju pa je trenutno u drugom planu kod Stankovića.

Moram vredno da radim da bih saslužio mesto u timu. Još nisam uspeo da pokažem svoju najbolju stranu. Uvek sam sebi postavljao ciljeve, a sledeći je da doprinesem ekipi da stignemo do Lige šampiona.

Ohi je sunarodnicima pričao i o Dejanu Stankoviću kao treneru, čoveku...

- Van terena je miran i zabavan, neko sa kim možete da razgovarate. Kao trener, on je isti kao što je bio igrač. Punom snagom je išao u duele, tako želi da igramo. Trčaćemo i borićemo se, a kad imamo loptu igramo fudbal. Ponosan je što smo Crvena zvezda, a njegova očekivanja su pobede - dodao je Ohi.

(Telegraf.rs)