JOŠ JEDNA MEDALJA ZA SRBIJU! Basketaši osvojili bronzu

Naš tim je pokazao šampionski karakter.

Basket reprezentacija Srbije osvojila je bronzu pošto je u meču za treće mesto savladala Belgiju sa 21:10.

Naš tim je šokantno poražen u polufinalu od Rusije, iako je važio za glavnog favorita za zlato, pa su Bulut i ekipa morali da se zadovolje utešnom medaljom.

Nije bilo lako podići se posle tako teškog poraza u polufinalu, ali su naši momci pokazali šampionski karakter, digli su se iz pepela poput feniksa i domogli se istorijske medalje, pošto je basket 3 na 3 debitantski sport na Olimpijskim igrama, pa Dušan Domović Bulut, Aleksandar Ratkov, Mihajlo Vasić i Dejan Majstorović ulaze u istoriju našeg sporta.

Podsetimo, Srbiji je ovo četvrta medalja na Olimpijskim igrama, prethodno su do odličja došli Milica Mandić (zlato), Damir Mikec (srebro) i Tijana Bogdanović (bronza)

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Tok meča:

Vasić je postigao prve poene na meču sa slobodnog bacanja. Belgijanci su odmah izjednačili, a potom je Bulut lepo asisturao Vasiću koji je ponovo poentirao. Usledila je dobra odbrana našeg tima, a Bulut je zatim dobrim prodorom povisio prednost. Majstorović je potom iskoristio jednu dobru priliku, a potom i Ratkov za 5:1.

Belgijanci su potom počeli da igraju agresivnije, rezultat je u jednom momentu bio 7:4, a onda je Majstorović pogodio bitnu dvojku za +5.

Bulut je kasnije postigao jedanu veoma bitnu dvojku i vratio je +5 nakon što su Belgijanci spustili razliku na tri poena.

Naš tim je do kraja meča samo uvećavao prednost i na kraju došao do velike pobede.

(Telegraf.rs)