JOŠ JEDAN ODLAZAK: Dženkins pojačava Olimpijakos

Potpisao je danas Kevin Panter za Armani, a u istom danu došlo je do jednog rastanka. Kako pišu Novosti, Dženkins će karijeru nastaviti u Olimpijakosu.

Trener ekipe iz Pireja Jorgos Barcokas dobro poznaje kvalitete Amerikanca sa srpskim pasošem i upravo je na njegovo insistiranje došlo do pregovora, a potom i dogovora, ističu Novosti.

Bilo je najava prethodnih dana da je Dženkins na radaru crveno-belih iz Pireja, a sada je očigledno došlo i do dogovora.

Dženkins će dakle promeniti klub i zemlju, ali ne i boje, pa će naredne sezone opet igrati u Evroligi u crveno-belom, u bratskom klubu Crvene zvezde, Olimpijakosu. Barem će zbog toga navijačima beogradskog tima biti lakše posle rastanka sa svojim ljubimcem, koji, ruku na srce, nije blistao ove sezone u redovima Zvezde.

Ovo je drugi rastanak igrača Zvezde danas. Podsećamo da je Kevin Panter napustio klub i potpisao zvanično za Armani iz Milana koji ga je predstavio kao novo pojačanje. Oba odlaska vezana su za bekovske pozicije, pa je jasno da će Saša Obradović morati da poradi na pojačanjima na spoljnim pozicijama.

Dženkins je u karijeri do sada nastupao za Golden Stejt, Filadelfiju, Crvenu zvezdu, Armani Milano i Himki. Za crveno-bele je igrao u tri navrata - od 2013. do 2015, u sezoni 2016/2017 i u sezoni 2019/2020. Ima i srpski pasoš i sigurno će ući u istoriju Crvene zvezde kao jedan od najvoljenijih stranaca koji je nosio crveno-beli dres.

Sada Dženkinsa očekuje novi izazov, a to je da osvoji srca navijača u Pireju.

Mozzartsport