Još jedan fudbaler napušta Zvezdu, destinacija u Španiji

Slovak će se dokazivati na novoj pozajmici

Erik Jirka se posle pozajmice u Poljskoj vratio u Crvenu zvezdu, ali će se samo na kratko zadržati u Beogradu. Slovak će narednih dana krenuti na novu destinaciju pošto su crveno-beli sklopili posao sa jednim klubom iz Španije.

To je Mirandes, tamošnji drugoligaš, koji je angažovao mladog krilnog napadača na jednogodišnju pozajmicu - saznaje Telegraf!

Radi se o aranžmanu koji srpskom šampionu izuzetno odgovara jer su prema saznanjima Telegrafa, Španci prihvatili da plaćaju celokupnu Jirkinu zaradu, a za sada je nepoznanica da li su u ugovor o angažmanu uključili i opciju otkupa na kraju sezone.

Jirka je stigao na Marakanu iz Spartaka iz Trnave u januaru 2018. za obeštećenje od 750.000 evra, a posle pozajmice u Radničkom iz Niša preselio se minule zime u Poljsku u redove Gornjika iz Zabžea na šestomesečnu pozajmicu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Tamo je igrao zapaženo i postigao četiri gola, ali Poljaci, verovatno u svetlu krize zbog pandemije korona virusa, nisu iskoristili opciju o otkupu koju su imali, pa se vratio u Crvenu zvezdu.

Ko zna, možda se u Španiji Slovak konačno izbori za svoje mesto pod suncem, na Marakani su mu dolaskom Kataija i Spiridonovića tokom leta vrata definitivno zatvorena.

Jirkin ugovor sa Crvenom zvezdom važi do juna 2022. godine.

Telegraf.rs