Jirka ipak neće zaigrati u Zvezdi: Evo šta će biti sa mladim Slovakom (FOTO)

Sve je izvesnije da će se mladi slovački reprezentativac Erik Jirka ove zime pridružiti četi Vladana Milojevića. Doveden u finišu letnjeg prelaznog roka, talentovani krilni fudbaler je ostavljen u redovima Spartaka iz Trnave kako bi skupljao minute i iskustvo.

U ostatku sezone nije ostavio impresivan utisak. Nije bio učinak izražen u golovima i asistencijama u mečevima Liga Evrope, ali je Vladanu Milojeviću zapao za oko zbog fantastičnih fizičkih predispozicija i sprinterskih sposobnosti.

Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela je istakao da još nije rešen status mladog Slovaka, ali prema informacijama iz njegove otadžbine vrlo je realno da bude prosleđen na novu pozajmicu.

„Moguće je da će Crvena zvezda Jirku ponovo poslati na pozajmicu. Ali, na našu žalost, to neće biti Spartak iz Trnave“, rekao je sportski direktor Trnave Marian Černi.

Crveno-beli nameravaju da na pozajmicu u Zemun pošalju napadača Dejana Vidića, a upravo bi to mogla da bude destinacija Erika Jirka. Vrata Marakane Jirki bi otvorio odlazak Brazilca Kafua, ali za sada to teško ide.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

mozzartsport.com