JEZIVE SCENE! Oglasili se huligani Tirane, spremaju pakao za Zvezdu

Grupa Fanatiks Tirana osnovana je 2006. godine i začetnik je Ultras pokreta u Albaniji, a sudeći po najavama crveno-bele će neprijateljski dočekati

Crvena zvezda u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona gostuje u Tirani protiv istoimenog kluba. Nema dileme, biće ovo "više od igre", a počelo je već sa navijačkim prepucavanjima na društvenim mrežama, gde su pristalice jedinih i drugih već počele da razmenjuju uvrede.

Ali, da crveno-bele čeka pravi pakao u Tirani, iako publike neće biti na stadionu zbog pandemije korona virusa, jasno je i po objavi grupe "Fanatiks Tirana", najvatrenijih pristalica ovog kluba, koja je na svom profilu na Instagramu objavila jeziv snimak sa pesmom na srpskom.

Pesma "Ubij Srbina" i otkinuta tri prsta

"Ubij, ubij, ubij, Srbina" - ori se iz albanskih grla na snimku koji je objavljen pre sat vremena, a u komentaru kao opis stoji samo datum utakmice, 25. avgust 2020. godine.

Takođe, uz objavljenu pesmu i pretnju na srpskom, huligani Tirane su na svoj Instagram objavili i ilustraciju sa otkinuta tri prsta, koji su simbol Srba, uz skraćenicu "je** Srbe".

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Nema sumnje, crveno-bele čeka pakleno gostovanje u Tirani, iako neće biti publike.

Ko su Ultrasi Tirane? Nismo nacisti i fašisti, već antikomunisti

Pre nekoliko dana ruska kuća koja se bavi ultras pokretima, radila je dokumentarac o navijačima u Tirani. Predstavili su baš i grupu Fanatiks tirana, gde su dva istaknuta člana ove grupe pričala u kameru i objasnila svoje delovanje.

Grupa Tirana Fanatiks osnovana je 2006. godine i služila je kao prva škola celog ultras pokreta u Albaniji. Grupa Tirana Fanatiks se ne meša u politiku, nema nikakvu političku poziciju, jedina naše političko opredeljenje je da smo antikomunisti i ostavljamo ljudima da se opredele dalje. Nemamo ništa što nas povezuje sa nacizmom i fašizmom, samo smo antikomunisti - istakao je jedan od vođa navijača Tirane, koji je rekao i da je razlog sukoba sa navijačima Partizanija to što je njihov najveći rival ideološki levo opredeljen.

To je i glavni razlog našeg rivalstva, jer mi ne zaboravljamo istoriju. Oni su komunisti. Jedino levo političko krilo u Albaniji i mi uvek pokušavamo da se borimo s njima.

Ističu da imaju problem sa Fudbalskim savezom Albanije, kao i da im upravo oni i vlast nisu dozvolili da kao grupa budu na stadionu na meču protiv Srbije u kvalifikacijama za EURO 2016. godine.

Fudbalski savez Albanije je protiv Ultras pokreta, kao i svi drugi savezi u svetu. Čine sve da nam otežaju život, zato ih ne volimo. Federacija i vlada su izabrali ljude koji mogu na meč protiv Srbije. Mi smo pitali za karte kao grupa. U početku su rekli "da", a posle dva dana odgovor je bio "ne". Nismo mogli da idemo tamo jer su znali da ćemo imati neku koreografiju protiv Srbije i da ćemo pevati nacionalističke pesme. Odlučili su da napune stadion svojim ljudima. Zato je 90 odsto navijača bilo iz Vlade plus porodice igrača - opisao je on.

Pogledajte nešto od toga u ruskom dokumentarcu o navijačkom pokretu u Tirani.

Podsetimo, meč Tirane i Crvene zvezde igra se u prestonici Albanije 25. avgusta od 20.00 na stadionu Air Albanija, vrednom 85 miliona evra.

Telegraf.rs