JEZIVE OPTUŽBE SVETSKIH MEDIJA! Širi se dezinformacija da su Delije na koreografiji prikazali ukrajinsko groblje

Mnogi na društvenim mrežama šire lažnu informaciju da je na severu Marakane osvanulo groblje

Navijači Crvene zvezde mnoge su zbunili koreografijom na početku 166. večitog derbija, kada je na severu osvanula slika groblja tokom noći.

Međutim, sve je odmah postalo jasnije kada je podignuta šetalica na kojoj je bio prikazan lik iz filma Maratonci trče počasni krgu, kada je leš ustao iz mrtvih i uplašio grobare rečima "Dobro veče", s tim da je veče izgovoreno sa ć, što je i pisalo na paroli na ogradi severne tribine.

Međutim, mnogi su iskoristili sliku groblja na severu pod okriljem noći, da plasiraju dezinformaciju i ispljuju navijače Zvezde kao neljude, koji su navodno prikazali na toj slici groblje u bojama ukrajinske zastave.

Iako ni to nisu konkretne boje ukrajinske zastave, niti je ona u takvom rasporedu boja, mnogima nije bilo teško da počnu masovno da dele tu fotografiju, verovatno namerno izuzimajući šetalicu, koja sve pojašnjava i otklanja svaku sumnju.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Među onima koji su se javili da ispljuju Delije je Vlora Čitaku, bivša ministarka inostranih poslova tzv. Kosova, kao i nekadašnja ambasadorka u Sjedinjenim američkim državama.

Ona je čak pozvala i UEFA da kazni navijače Zvezde.

Jedini koji bi trebalo da dobiju kaznu za ovo jesu oni koji šire dezinformacije i koriste osetljivu temu i rat, kao i žrtve nevinih, da pljuju neistomišljenike.

(Telegraf.rs)