Jedan od najtežih dana u istoriji Delija

Pre tačno pet godina u Istanbulu je ugašen život navijača Zvezde ispred dvorane Abdi Ipekči

Za sve navijače Crvene zvezde je 21. novembar dan koji će biti zapamćen kao jedan od najtragičnijih, jer je pre pet godina u Istanbulu ispred hale Abdi Ipekči ubijen Marko Ivković Jagoda.

Marko je izboden od strane navijača Galatasaraja Kadrija Aktaša, koji je trenutno u zatvoru i osuđen je na 25 godina zatvora za teško ubistvo.

Aktaš je u momentu kada je ubio Ivkovića imao 50 godina, dok je Marko imao 25 godina.

Zario mu je nož u srce, pa su uzalud turski doktori nekoliko sati u bolnici vodili bitku za njegov život, koji je ugašen 21. novembra 2014. godine.

Podsetimo, oko 400 Delija došlo je u Instanbul bez ikakve pratnje, ne bi li ušli u halu Abdi Ipekči i tu bodrili Crvenu zvezdu protiv Galatasaraja.

Međutim, ispred hale su ih napali brojčano mnogo nadmoćni navijači Galatasaraja, poznatih po tome da često u tučama koriste noževe, sa istorijom punom ubistava protivničkih navijača.

Tom prilikom je u tuči Marko Ivković uboden nožem u srce, posle čega je od posledica toga preminuo u bolnici.

Sahrana Marka Ivkovića je obavljena nekoliko dana kasnije, na Bežanijskom groblju u Beogradu kada je veliki broj navijača Zvezde, ali i ostalih klubova došao da oda poslednju počast tragično nastradalom Ivkoviću. Bili su tu i predstavnici košakraškog i fudbalskog kluba, kao i igrači crveno-belih, a takođe i predstavnici Galatasaraja i brojni navijači drugih grupa u Srbiji.

Delije nikada nisu zaboravile Marka Ivkovića i njegovo ime skandira se na svakoj utakmici koju Zvezda igra u bilo kom sportu. Njegov barjak se takođe uvek vijori na Severu, gde se čuva uspomena na momka koji je zbog Zvezde izgubio život.

(Telegraf.rs)