Jedan od najboljih igrača Evrope ŠOKIRAN izjavom Zvezdana Terzića

Košarkaš Monaka se oglasio nakon što su košarkaškom Evropom prostrujale reči generalnog direktora šampiona Srbije

Uzburkao je duhove u evropskoj košarci generalni direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić, svojom izjavom o Evroligi.

Generalni direktor fudbalskog kluba iz Srbije je u okviru gostovanja na RTS, u emisiji "Oko", poručio da Liga šampiona i Evroliga nikako ne mogu da se porede.

Evroliga u košarci je drugorazredno takmičenje. Ono što je LŠ u fudbalu, gde igraju najbolji, to je NBA u košarci. Ne mogu da se porede fudbal i košarka. U Evropi se košarka igra u tri-četiri zemlje, fudbal se igra širom sveta, u svakoj zemlji. Španija, Turska, Grčka i Srbija, gde se još igra košarka? U košarci ste sa 35 miliona evra šampion Evrope, u fudbalu ne možete da priđete Ligi konferencija. U košarci Real i Barselona imaju duplo veći budžet kada igrate protiv njih, u fudbalu oni imaju 20 puta veći budžet - rekao je Terzić.

Odmah je ova njegova izjava odjeknula u košarkaškoj Evropi, preneli su je brojni specijalizovani košarkaški portali širom "starog kontineta", a ubrzo su počele da stižu i reakcije košarkaša i košarkaških radnika.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Jedan od onih koji su se oglasili na Tviteru je i Majk Džejms, jedan od najboljih igrača koji igraju u Evroligi, ujedno i najplaćenijih. On je na citat izjave Zvezdana Terzića reagovao emotikonom na svom Tviter profilu uz reči: "O, Bože".

Majk Džejms

(Telegraf.rs)