“Jaka, dobra, moćna utakmica! Napadamo Ligu šampiona”

"Osećam se ponosnim na ove momke", kaže strateg crveno-belih

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković blistao je od zadovoljstva nakon ubedjivog slavlja nad Kairatom i prolaskom u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gde srpskog šampiona očekuje okršaj sa moldavskim šampionom Šerifom.

Crveno-beli ne samo da su uspeli da nadoknade minimalan zaostatak iz prvog meča, već su na izuzetno ubedljiv način stigli do slavlja i preokreta.

"Ja sam uvek samouveren kada imam takve momke iza sebe. Ja znam šta rade, kako brane ove boje. Nikada neću sumnjati. Svako ima pravo da gleda fudbal drugačije, zato je ovo lep sport. Ne bih igrao fudbal da se plašim. Ne znam kako bih opisao ovu nedelju, ali porasteš kao ekipa i trener, neke stvari ti budu jasnije. Osećam se ponosnim na ove momke. Skoro svi su verovali da će ići dalje, nisam sumnjao. Fenomenalna atmosfera sa decom, 50.000 jeste 50.000, ali danas je bilo sjajno sa decom. Sledeće nedelje očekujem da će da zagrmi onako kako treba", rekao je Stanković.

Ekipa tek treba da uhvati željeni ritam.

"Četvrta je utakmica u sezoni. Malkice se okrenu redosledi, taj ritam utakmica, važnost, pritisak je odmah na početku. Nisam video da je to protiv Vojvodine bilo toliko loše. Bila nam je potrebna ovako jaka, dobra, moćna utakmica. Da igrači malo kliknu, vrate se u stari mod. Ponosan sa na njih. Ne znam kako bih opisao to njihovo davanje, kako oni to gledaju. To je jedna karika u lancu utakmica, već u subotu je prvenstvo, moramo da zadržimo korak, ide utakmica za utakmicom. Nastavićemo da radimo i budemo bolji iz meča u meč".

Dragović je već postao vođa ovog tima.

"Profesionalac, veliki igrač, dobija lidersku poziciju, ima mnogo iskustva. Ima tu lidersku energiju. Ali svi igrači su bili izuzetni, ne bih izdvajao nikoga. Nema vremena u Zvezdi da se živi od stare slave, uvek je novo dokazivanje".

Upoznajte Andreja Barnu, plivača koji je oborio Čavićev rekord

Problemi sa formom na startu sezone su definitivno preboljeni. Ovaj meč bi mogao da predstavlja inicijalnu kapislu kao ona sa Liberecom.

"Ne znam koji su to problemi, ali hajde da kažemo da jesu. Voleo bih da imam takve probleme stalno. Trebalo nam je da dođe jedna ovakva utakmica, da dobiješ na još većem samopouzdanju. Video sam gde sam pogrešio tamo u prvom poluvremenu, ali imamo Marakanu, dobio sam priliku da ispravim svoju grešku. Ovakav primer, samopouzdanje, presing unapred, verujem stopostotno u ove momke".

Dejan Stanković: Neko je sumnjao i više nego što treba, na ovakvim utakmicama demonstriraš koliko si jak

Ekipa je pokazala ozbiljan napadački potencijal, što su joj omogućila i dešavanja tokom meča.

"Moraš malkice da se otvoriš, raširiš, da ideš napred. Imamo ozbiljan kvalitet iz te tranzicije, polubloka. Što je bilo više prostora to smo bili sve moćniji i moćniji".

Za svaki slučaj: Zvezda ima obezbeđen plej-of za Ligu Evrope i grupnu fazu Lige konferencija

Liga konferencija je obezbeđena, ali Stanković nema nameru da stane.

"Ne zadovoljavamo se, dali smo sebi jasne ciljeve. Mislim da smo na dobrom putu", rekao je Stanković.

Mozzartsport