“Ja sam defanzivni trener koji ima mnogo sreće i ne mora da radi ništa”

Odgovor šefa struke crveno-belih na glasine oko njegovog trenerskog stila

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević dao je intervju za Mozzartsport u kojem je pričao o svom povratku na Marakanu, a sarkastično je odgovorio na kritike koje ga prate da je isuviše defanzivno orijentisan trener.

- Bio sam pomalo iznenađen kada sam dolazio u ovaj klub iz Panioniosa 2017. godine, i uvek sam govorio da je Zvezda meni mnogo dala u životu, da moram da joj vratim. Nikada nisam gledao lični interes. Znam da će uvek biti onih komentara o tome da li je sad pravi trenutak ili nije. Mene to uopšte ne interesuje. Nisam čovek koji živi na staroj slavi, niti pričam o istoriji. To je bilo neko sasvim drugo vreme, poređenja apsolutno nisu potrebna... Ja sam potreban Crvenoj zvezdi i apsolutno sam motivisan da sa mojim stručnim štabom gradim Crvenu zvezdu. Kao što su to radili ljudi pre i posle mene. To je suština ovog kluba - kaže na početku razgovora Vladan Milojević, koji se osvrnuo i na glasine koje ga prate da je defanzivni trener.

- Ja sam došao sa oreolom defanzivnog trenera i prvi put, iako sam sa Panioniosom igrao plej-of, više od polovine prvenstva sam bio drugi iza Olimpijakosa. Tada smo ostvarili 16 pobeda, što je bio istorijski rezultat. Sa Čukaričkim sam bio treći. Uzeli smo Kup, dali najviše golova u ligi, primili najmanje... Na sve te činjenice, ja sam defanzivan trener. Ok nemam problem sa tim, jer se kod nas reč defanziva upotrebljava kada je neko disciplinovan u igri. Disciplina i defanziva nemaju nikakve veze. Kod nas se priča o onome šta želiš da vidiš u datom trenutku, to je sastavni deo našeg performansa. Ako ti je neko lep, ti ćeš to reći bez da ga pogledaš. Može mene neko da doživljava kao defanzivca, ali ja govorim samo o činjenicama - nakon još jednog pitanja o tome, odgovorio je sa ozbiljnom dozom ironije.

- U stvari, ja sam defanzivni trener koji ima mnogo sreće. Mnogo više nego što je drugi imaju. To je najtačnija definicija - rekao je Milojević uz osmeh, a zatim novinaru i objasnio zbog čega se smeje.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Ne, ja kada sam se rodio, majka mi je rekla da ne moram ništa da radim u životu, jer sam ja srećno dete. Dakle, nisam rođen pod srećnom zvezdom, nego sam ja rođen sa srećom. Sada nećemo o toj definiciji sreće, mnogo je širok pojam. Pravo je pitanje zašto baš ja imam sreće. Ali hajde nećemo više o tome.

Telegraf.rs