IZNENADA! Dragan Džajić postaje predsednik FSS-a?

Zvezdina legenda ima apsolutnu podršku zapadne Srbije koja ga je i predložila

Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić trebalo bi zvanično da bude kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, saznaje Telegraf!

I ne samo kandidat, već i prvi favorit na izborima koji će se zvanično održati 14. marta - s obzirom na to da, prema nezvaničnim saznanjima, ima apsolutnu podršku zapadne Srbije koja ga je i predložila.

Džajić je rođen 30. maja 1946. godine, a još kao dečak stigao u Zvezdu sa Uba, prvo u podmladak, a nije mu dugo trebalo da debituje za seniorski tim. Prvi nastup zvanično je zabeležio 1963. godine sa 17 godina i devet dana, kada ga je trener Miša Pavić ubacio u igru protiv Budućnosti.

Za Zvezdu je igrao do 1975. godine, a nakon dve takmičarske godine u Bastiji, vratio se na Marakanu i odigrao još jednu sezonu u crveno-belom dresu. Ukupno 590 utakmica i 287 golova, a od toga čak 389 zvaničnih mečeva. Osvojio je pet titula i četiri Kupa, dok je za reprezentaciju odigrao 84 meča. O njegovim fudbalskim kvalitetima najbolje svedoči činjenica da su ga hvalili lično Euzebio i Pele, dve fudbalske ikone.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Posle igračke karijere dubok trag ostavio je kao direktor i "tvorac šampionskog tima iz Barija", kasnije je obavljao funkciju predsednika, a od 2014. je počasni predsednik kluba. Za sve to vreme pokazao se kao sjajan lider i van terena. Svakodnevno je prisutan na "Marakani" i neko je ko pomaže klubu i prati celokupna dešavanja u srpskom fudbalu.

Zvanično je proglašen za najboljeg fudbalera Srbije u 20. veku. Nedavno je i Crvena zvezda odlučila da povuče iz upotrebe dres sa brojem 11 upravo u Džajinu čast. Podsetimo, čak je i Patrijarh srpski Porfirije bio gost na nedavnoj svečanosti povodnom 60 godina od Džajićevog dolaska u Zvezdu.

Tom prilikom, pismo mu je napisao i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Poštovani Džajo, kasno sam se rodio da bih te gledao uživo, ali sam rano naučio da legenda večno traje. Hvala ti za decenije sjaja naše Zvezde. S poštovanjem, Novak Đoković.

Koliko je Džajić cenjen kada je u pitanju i ova trka za predsednika FSS, govori i izjava Branislava Nedomovića koji je takođe jedan od kandidata.

Nisam još informisan o tome ko će biti kandidati za predsednika FSS. Kad budem čuo ko su kandidati, moći ću da pričam više na tu temu. Međutim, ako se Dragan Džajić kandiduje, podržaću ga. Dobiće moj glas - rekao je Nedimović tokom dana.

S druge strane, prema nekim saznanjima, pitanje je i da li će Nemanja Vidić sada biti protivkandidat baš Draganu Džajiću. Uostalom, uskoro će se sve znati.

(Telegraf.rs)