Izjava Riversa nakon pobede, jedna stvar ga je najviše mučila

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde redom se žale na nehumane uslove u kojima se igra finalna serija plej-ofa Košarkaške lige Srbije.

 Tropska vrelina, zatvoren prostor, nedovoljni kapacitet rashladnih uređaja, a često i dim kao posledica paljenja pirotehničkih sredstava u dvorani "Aleksandar Nikolić" doveli su do toga da su uslovi na ivici regularnosti.

Za te stvari Liga, inače vrlo stroga što se da zaključiti na primerima kažnjavanja igrača, trenera i klubova, očigledno ne mari, iako bi trebala posebno da obrati pažnju.

I Kej Si Rivers je govorio o vrućini…

"Bilo je vruće i napolju i u hali. Nepodnošljivo vruće. Ne bih insistirao da je bilo toliko loše, ali u košarci se uvek trudite da date maksimum. Čini se da je lako igrati, ali pod ovakvim uslovima nije. Ovo je sada više mentalna bitka nego što je fizička", rekao je Rivers novinarima posle meča.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Rivers je istakao i da su njegovi saigrači pravili iste greške kao i u drugom meču finalne serije.

"Rezultatski je bilo vrlo tesno. Napravimo dvocifrenu prednost pa se malo opustimo. Napravimo dve, tri glupe greške. Uspeli smo da se oporavimo. Iste stvari smo radili i u drugoj utakmici. Sada smo igrali na svom terenu. Bili smo malo opušteniji, tada smo im dali priliku da pogode zadnji šut, Zagorac je to uradio. Ima mnogo stvari koje se dešavaju u utakmici koje mogu da prave razliku", zaključio je Rivers.

Sledeći meč između Partizana i Crvene zvezde igra se u ponedeljak, a crveno-beli će imati meč loptu za osvajanje titule.

mondo