Izjava Radonjića nakon poraza od Barselone

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegov tim imao priliku da iznenadi i pobedi Barselonu, ali da zbog mnogobrojnih grešaka nije došlo do takvog ishoda

"Čestitke Barseloni na pobedi. Loše smo počeli meč na oba kraja, pravili brojne greške... Donosili loše odluke u odbrani i napadu. Nakon toga je bilo bolje, a onda su oni u trećem kvartalu igrali jako dobro. Na kraju smo imali priliku da pobedimo, napravimo iznenađenje, ali smo promašili nekoliko šuteva za tri poena, a oni ih pogodili. Promašili smo i nekoliko penala, dok su oni bili precizni. Na kraju su pobedili", rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

Crveno-beli imali su loše procente šuta za tri poena i sa linije slobodnih bacanja (3/20 za tri, 18/27 penali).

"Analizirajući te podatke, normalno da treba reći da bi sa boljim procentima imali mnogo veće šanse da savladamo veliku ekipu kao što je Barselona. Bilo je tu i drugih grešaka. Bilo je i mnogo dobrih stvari, borili smo se, nismo se predavali. Oni su imali i kontrolu utakmice, a mi smo to izdržali i došli u poziciju da igramo završnicu u kojoj smo imali šansu da napravimo iznenađenje. Međutim, oni su u tim trenucima pogađali, bilo je i grešaka i bonus penala koje smo mogli da izbegnemo, koje su oni iskoristili. Moglo je da bude i drugačije. Mogli smo da šutnemo trojku i dok je bila manja razlika. Šta je tu je, Barselona je pobedila", zaključio je Radonjić.

RTS.rs