Izjava Piksija pred utakmicu GODINE!

Spremio je Piksi iznenađenje za domaćina

Selektor reprezentacija Srbije Dragan Stojković Piksi naveo je pred odlučujuću borbu sa Portugalijom za direktan plasman na Svetsko prvenstvo da je svestan šta čeka "orlove" i da zna kako možemo do neophodne pobede.

Od početka kvalifikacija krenuli smo sa jednim stilom, nema razloga da menjamo formaciju u poslednjoj utakmici. Respektujemo sebe, gajimo atraktivan i napadački fudbal. Naša ideja nije da se adaptiramo Portugalu, već kroz dobru igru da dođemo do nama potrebnom rezultata - poručio je Piksi iz Portugala.

Glavna potka selektorove priče kretala se od respekta prema rivalu do vere u sopstvenu četu.

Portugal je u velikoj prednosti iz dva razloga – biće domaćin i ima mogućnost da se remijem domogne Katara. Srbija je došla samo da pobedi i ode na Mondijal 2022. Portugal neće igrati na nerešen rezultat. Ko bude bolji, putovaće u Katar. Neće doći 50.000 ljudi da gleda ekipu, spremnu da kalkuliše i traži samo bod. Portugal nije takav tim, nije to ni Srbija. U Lisabonu se sastaju jedine dve neporažene ekipe u neobično brzim i mini kvalifikacijama. Došlo je vreme da vidimo ko je bolji.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Priča o istoriji kao cikličnom fenomenu, mogao bi na Piksijevom primeru da poprimi još jednu dimenziju. Selektor Srbije, pre 37 godina, oborio je golom u finišu Portugalce, poslednji put. Srbija kasnije, u sedam utakmica, nije pobedila.

Sećam se te utakmice, bio sam mnogo mlad. Uspeo sam da postignem treći gol za pobedu, prošlo je od tada mnogo vremena. Voleo bih da zaigram ponovo, iako je to nemoguće. Sve tradicije mogu da se sruše, tako i naša. Portugal je jaka ekipa, moraćemo da postigemo gol više, u svakom slučaju…

Bez želje da pred izabranicima postavlja hamletovske dileme i podgreva već definisan odličan ambijent, prvi čovek srpskog tima otkrio je još jedan recept za lepu pripremu utakmice odluke.

Pripremo se da uživamo u Kaškaišu, nedaleko od Lisabona i suncu Portugala. Ne vršim pritiske, niti organizujem sastanke sa igračima. Portugal je jedna od najboljih reprezentacija Evrope. Kristijano može da i sa jednom nogom odluči utakmicu. I nema mnogo filozofije, odlično se poznajemo, kolega Santoš sve zna o našem, kao i mi o njihovom timu.. Zato neka pobedi najbolji u našoj grupi.

Spremio je Piksi iznenađenje Portugalcima. Na pitanje ko bi mogao da bude njegov čovek od poverenja, nasmešio se i kratko konstatovao.

Možete da očekujete sve… E, sad, u to sam ubeđen, gledaćete dobru Srbiju, spremnu da se upusti u žestoku borbu sa sjajnim Portugalom - obećao je Dragan Stojković Piksi.

Srbija u Portugaliji igra za pobedu koja bi je odvela direktno u Katar, dok bi svaki drugi ishod tamo poslao portugalsku selekciju, a nas u baraž.

Telegraf.rs