Izjava Milojevića posle PSŽ-a koja je oduševila i ohrabrila sve Delije (FOTO)

Možda je bio tužan zbog poraza koji je njegova ekipa doživela od Pari Sen Žermena, ali je trener Crvene zvezde Vladan Milojević mogao da bude ponosan na sve što su crveno-beli uradili ove sezone u Ligi šampiona.

A upravo tako se Milojević otprilike i osećao. Barem se stiče takav utisak posle utakmice protiv Svetaca i onoga što je rekao na konferenciji.

Imali smo prelepe tri utakmice u Beogradu, Svaka čast našim navijačima, a mislim da su se i Bograd i Srbija predstavili u leopom svetlu. Ovo su ipak bile utakmice koje je trebalo da doživite. Bili smo u izuzetno teškoj grupi, ali ja bih ponovo rekao da bih želeo ovakvu grupu. Igrati protiv ovakvih ekipa je privilegija, da ne umanjimo ostale ekipe. Najbolji fudbal se igra u ligama petice, a to su tri kluba iz tih zemalja. Sve tri ekipe su različite i dobre na svoj način. Toliko su dobre da imamo baš malo vremena ovde da kažemo koje poitivne stvari smo izvukli. Posle svakog meča smo izlazili bolji i zreliji - rekao je Milojević i dodao:

Želeo bi da čestitam Liverpulu i PSŽ-u na prolasku dalje. Da mogu, ja bih i Napoli pustio da odu dalje. Toliko su dobri. Mislim da smo dosta naučili iz svega ovoga, pogotovo što smo učili od boljeg. Koliko god je bolan poraz, iz njega mora da se izvuče korist. Ako želite da napredujete i budete bolji, to su upravo ove utakmice u LŠ. Sad nam je svima jasno zašto ti igrači toliko koštaju. Kada gledate na TV-u moguće da se mnogi zapitaju da li stvarno toliko vrede, ali verujte - možda je i premalo.

O samom meču protiv PSŽ-a, Milojević je rekao:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Čestitao bih prvo svojim igračima na jednoj dobroj utakmici, bez obzira što rezultat nije bio povoljan za nas. Bilo je dosta iseckanih delova utakmice, bilo je dosta faza gde smo želeli drugačiji odnos. Trebalo je više da budemo hrabriji u tom prvom poluvremenu. Neću da ulazim u to da li je bio faul pre gola ili ne, ali kada se ostavi prostora u toj tranziciji jako je teško odbraniti se protiv takve ekipe.

- U drugom poluvremenu smu bili hrabri, vratili smo se u igru, ubacili smo dva sveža igrača još da rizikujemo i pritisnemo. Onda je došao taj treći gol koji nikako ne sme da se primi na ovakvom nivou. Ima stvari koje nisu funkiconisale u ovom mečevima, ali to je jedno iskustvo za dalja evropska takmičenja. U domaćem prvenstvu vas ne kazne protivnici, ali ovo je ipak jedno vrhunsko takmičenje.

(Telegraf.rs)