Izjava legende Partizana šokirala – Partizan ne može uzeti titulu pored Zvezde

- Sama liga i njen kvalitet ne daju crno-belima mogućnost da se bore za titulu - smatra Ivan Golac

Bivši fudbaler i trener Partizana Ivan Golac izneo je svoju teoriju u vezi sa dominacijom Crvene zvezde u srpskom fudbalu koja traje već tri godine.

Čovek koji je ostavio zapažen trag na Ostrvu vodeći Torki i Dandi junajted, odnosno nastupajući za Sautempton, Bornmut i Mančester Siti, jasan je po pitanju toga može li Partizan da dođe do titule prvaka države.

- Ne može! Mislim da je to prazna priča. Već posle pet, šest kola, kada je Crvena zvezda odmakla, rekao sam da je prvenstvo rešeno. Sama liga i njen kvalitet ne daju takvu mogućnost. Ne vidim šta bi trebalo da se dogodi da redosled bude promenjen. Mislim da je to nemoguće - istakao je Golac u intervjuu za Maksbet Sport.

Golac smatra da je Partizanu potreban kontinuitet i da je to glavni razlog za to što je Crvena zvezda na polovini sezone daleko ispred.

- Gledao sam prethodnih nekoliko utakmica Partizana. Osnovni utisak je da nema kontinuiteta, oscilacije su neverovatne. Generalna ocena koju bih izrekao je da je sve to ispod proseka. Bio sam iznenađen s onih 4:0 protiv TSC-a. Pritom, odbrana rivala bila je u tom meču zastrašujuće loša.

Na drugoj strani, prema rečima Ivana Golca, Crvena zvezda nema takvih problema.

- Partizan jesenas nije stvarao mnogo šansi. Zvezda lagano rešava utakmice. Rekao bih da se kod njenih protivnika tu radi o kompleksu Marakane. Izgube pre nego što siđu na teren. Nedostaje u ovoj domaćoj trci prave hrabrosti, drskosti, sportskog viteštva. Stalno govorimo o nekakvim kalkulacijama, a ne treba da ih bude. Ne vidim ozbiljnog takmaca Crvenoj zvezdi - zaključio je Golac.

(Telegraf.rs)