Izbacio Zvezdu i Dinamo Zagreb iz Lige šampiona a sad je pojačao poljski klub

Frank Kastanjeda, lider Šerifa iz Tiraspolja, potpisao je za pretposlednji klub poljskog šampionata, Vartu Poznanj.

Dvadesetsedmogodišnji Kolumbijac bio je lider, kapiten i jedan od najboljih igrača Šerifa u pohodu na Ligu šampiona, izbacio je Crvenu zvezdu i Dinamo, pobedio je Real u Madridu, ali nije baš profitirao transferom.

Kastanjeda je i načeo Crvenu zvezdu u Beogradu slobodnim udarcem, tu je trasirao put ka eliti, u kojoj je Šerif neočekivano došao čak do sedam bodova.

Potpisao je ugovor do kraja juna sa Vartom, koja je 17. u poljskom prvenstvu, pred ispadanjem je kao pretposlednja.

Varta ima samo 17 bodova, ispod je Termalika sa 15, iznad je Legija u zoni ispadanja sa 18 bodova, u sigurno zoni je Lenčna sa 20.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kastanjeda je navodno bio u pregovorima i sa Legijom iz Varšave i sa Gornjikom, oba kluba izgubila su ključne napadače, ali se odlučio na šokantan prelazak.

„Bili su jedini klub koji je prihvatio kratak ugovor do kraja sezone“, rekao je igračev agent Ton Kaen za SportoveFakti nakon što je napadač potpisao šestomesečni ugovor.

Navodno je dogovorio ugovor da od leta igra za tajlandski klub Buriram Junajted, iako je to demantovao sam igrač.

Ovaj 27-godišnjak je imao pet nastupa u ovosezonskoj Ligi šampiona i bio je kapiten tima u tri od njih – uključujući šokantne pobede Šerifa nad Šahtjorom iz Donjecka i Real Madridom – pre nego što mu je istekao ugovor sa šampionom Moldavije u decembru.

Trener Varte David Šulček nadaće se da Kolumbijac može da prenese formu iz moldavske lige, gde je postigao 34 gola u 57 nastupa.

Nova.rs